Het kopen van kleding als Personal Assistent

Het kopen van kleding als Personal Assistent

Als personal assistent bied je veelal administratieve support aan iemand anders, of een ander team. Dit gebeurt vaak in een zakelijke omgeving. Een omgeving waar goede kleding van groot belang is. Je takenpakket is vrij breed. Je beheert reisplanning, agenda’s, beantwoord telefoontjes, schrijft stukken: kortom het leven van jouw werkgever moet soepel lopen. En dat is jouw verantwoordelijkheid. En plots komt jouw werkgever met de vraag: kan je ook nog even wat overhemden voor mij kopen? Help! Wat nou als je hier helemaal geen ervaring mee hebt? Dat is geen probleem: in deze blog helpen wij jou om het perfecte overhemd voor iemand anders te vinden. Welk overhemd moet je kiezen? En welke maat? Zo zorg je ervoor dat jouw opdrachtgever gelukkig wordt als hij zijn overhemd aantrekt.

Let op de pasvorm
De pasvorm maakt of breekt het overhemd. Het overhemd kan nog van de beste kwaliteit zijn, met de mooiste boord en witte kleur. Als de pasvorm niet goed is: zal het overhemd nimmer mooi staan. Let dan ook op de juiste pasvorm. Kies altijd voor een slim fit als degene een slanke man is. Maar kies nooit voor een slim fit als hij een klein buikje heeft. Kies dan voor een licht getailleerde fit. Een ruime fit, ook wel regular fit, is de juiste keuze wanneer hij net iets gezetter is. Op die manier gaan overhemden mooier getailleerd staan, dan alleen de keuze voor een ‘strak getailleerd’ overhemd.

Let op de kwaliteit
De kwaliteit van het overhemd is belangrijk. Vaak loont het om net een paar tientjes meer uit te geven. Naast dat het overhemd langer mee gaat, zal het overhemd ook meer uitstraling hebben. Het dragen van kleding van hoge kwaliteit heeft een positief effect op uitstraling. Zo blijkt uit vele onderzoeken. Kies bij voorkeur voor een two-ply, dubbel getwijnde weving. Dit maakt overhemd sterk. Merken van hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar op bijvoorbeeld overhemden.com/merken.

Kies de juiste kleur
Een goed zakelijk overhemd heeft niet een bepaalde kleur. Echter zijn er wel bepaalde kleuren die de voorkeur genieten. Een neutrale kleur zorgt voor een neutrale uitstraling, wat een positief effect heeft op vertrouwen. Veel gedragen zakelijke kleuren zijn: wit en blauw. Wit en blauw worden alom gezien als neutrale kleuren. En het wordt ook gezien als erg netjes. Binnen wit en blauw kan wel gespeeld worden met de weving. Wevingen als Pied-de-Poule (hanenpootjes), Herringbone (visgraat) of Twill (diagonale lijn) geven een leuke twist aan het overhemd. Zo wordt het net wat speelser, terwijl het toch nog formeel en zakelijk blijft.

Een overhemd kopen als Personal Assistent
Natuurlijk zijn er nog veel meer punten waar je op kan letten bij het kopen van een overhemd. Ons advies: overleg altijd eerst even. Zo kan je op maat geholpen worden in de zoektocht naar het perfecte zakelijke overhemd. Vergeet in enkele van de gevallen om een T-shirtje mee te nemen. Dat is lekker fris en kan niemand nee tegen zeggen.

Delen