Menu
@ work

Flexwerken, goed of slecht?

Met de wisselende economie is het voor bedrijven steeds gunstiger om gebruik te maken van een flexwerker. Met deze achterliggende gedachte groeit het aantal flexwerkers in Nederland. Met de wisselende economie is het voor bedrijven steeds gunstiger om gebruik te maken van een flexwerker. Met deze achterliggende gedachte groeit het aantal flexwerkers in Nederland.

Maar wat is een flexwerker nou precies?

Een flexwerker is een medewerker wie nog niet is voorzien van een vast dienstverband. Hieronder vallen medewerkers met een tijdelijk contract, zelfstandige ondernemers zonder personeel en uitzendkrachten.

De nadelen voor een flexwerker:

  • Een flexwerker verkrijgt met moeite een hypotheek om eigen huis te financieren;
  • Deze medewerker wordt als eerst ontslagen wanneer dit nodig is;
  • De lonen voor de flexwerkers liggen lager dan die van vaste medewerkers;
  • Voor bedrijven is het interessanter om jongere medewerkers in dienst te nemen, omdat er dan geen premies betaald hoeven worden voor het pensioen en de ziektekosten.
  • Flexwerkers krijgen slechts 70% van het minimumloon uitgekeerd bij ziekte.

Met al deze risico’s is het voor een bank natuurlijk ook risicovoller om een hypotheek te verstrekken aan iemand zonder vast contract.

De oplossing

Er is nu een speciale hypotheek voor flexwerkers. Op basis van uw gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar zal voor u een hypotheek worden berekend. Deze manier van berekenen zorgt ervoor dat iedere flexwerker in de toekomst kan beschikken over zijn eigen huis.