Menu
Algemeen

Pakket versturen naar het buitenland: zo doe je dat

Moet er een pakket naar het buitenland verstuurd worden? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat het onbeschadigd én op de juiste locatie aankomt. Maar wat voor pakketten kun je eigenlijk versturen, welke inhoud mag het hebben en hoe zit het met de adressering? We leggen het je graag uit.

1. De regels voor internationale zendingen

Het verpakken van internationale zendingen moet aan bepaalde regels voldoen. Zolang je jezelf aan deze regels houdt, weet je niet alleen zeker dat je pakket in goede staat aankomt, maar ook dat het aan de juiste voorwaarden voldoet.

  • Zorg voor een stevige verzenddoos (eentje die een val van 1.5 meter aankan)
  • Vul pakketten met opvulmateriaal zoals bubbelplastic
  • Verstevig en bedek de hoeken van de doos met extra tape
  • Kranten mogen niet gebruikt worden als opvulmateriaal (ivm de censuur regels)

2. De adressering

Naast de juiste verpakking is natuurlijk ook de adressering ontzettend belangrijk voor internationale zendingen. Wil je dat jouw pakket op de juiste afgeleverd wordt, dan is een goede adressering essentieel. De adressering verschilt per land: let dus goed op! Om jezelf wat extra zekerheid te geven kun je ook het e-mailadres en telefoonnummer van de klant op het verzendlabel vermelden. Op deze manier verhoog je de kans op aflevering. Zorg eventueel ook voor je eigen retouradres op de verpakking, zodat het pakket indien het niet bezorgd kan worden teruggestuurd kan worden.

3. De levertijden

Houd bij het maken van internationale zendingen rekening met de levertijden. Kijk goed naar de gemiddelde levertijd (deze verschilt per land), de tarieven van de verzender voor een pakket versturen buitenland: en ben hier vervolgens duidelijk in richting je klant. Je zou de klant eventueel de mogelijkheid tot Express zending bieden. Deze zendmethode is wat duurder, maar zorgt voor een snellere levering.

Pakket versturen naar het buitenland zo doe je dat

4. Niet alles is toegestaan

Ieder land en iedere vervoerder hanteert eigen regels wanneer het aankomt op de goederen die je verstuurd. Zo zijn spuitbussen, alcoholhoudende dranken, sigaretten, benzine, parfum, aanstekers en loterij tickets over het algemeen niet toegestaan. Kijk vooraf even op de website van de vervoerder om te kijken welke producten toegestaan zijn. Zo voorkom je inbeslagname!

5. Verzeker je zending

Mocht je een item van hoge waarde verzenden, dan kun je een verzekering in overweging nemen. Items die naar het buitenland verzonden worden raken namelijk vaker kwijt dan zendingen binnen Nederlandse grenzen.

6. Zendingen buiten de EU

Verzend je een pakket buiten de EU? Dan wordt deze afgehandeld door de douane. Vul de douaneformulieren zo volledig mogelijk in om zeker te zijn dat je pakket bezorgd wordt.