Menu
Columns

Balans tussen werk en privé

Ervaar jij de combinatie van werk en privé ook vaak als lastig of soms moeilijk?
Als dat zo is, ben je zeker niet de enige. We leven nu eenmaal in een snelle maatschappij met veel mogelijkheden en afleidingen. We vinden het moeilijk om keuzes te maken en willen het liefst aan zoveel mogelijk verwachtingen voldoen.

Het Nieuwe Werken zou de oorzaak zijn dat het vinden van deze balans steeds moeilijker wordt. Het is de norm geworden, dankzij de komst van smartphones, tablets of laptops, om altijd maar bereikbaar te zijn voor je leidinggevende. Waarom is werk-privébalans zo’n issue geworden? Enerzijds heeft het te maken met generaties.
De huidige generatie is veeleisender en willen primair een leuk leven leiden, waar werken ‘toevallig’ een substantieel onderdeel van uit maakt. Anderzijds heeft dit te maken met de manier waarop het werk zich ontwikkelt.

Waar voorheen vooral werd gelet op de aanwezigheid van medewerkers, wordt nu steeds meer gelet op de toegevoegde waarde van medewerkers, oftewel output. Wanneer je dit combineert met de mogelijkheid om steeds meer tijd- en plaats onafhankelijk te werken (Het Nieuwe Werken), zien we dat werk en privé steeds meer met elkaar verweven zijn.

Het hele column van Rasja Post kun je lezen in het PA magazine uitgave 15 (mei 2013)

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier! Wij sturen je dan alsnog een magazine toe.