Zzp’er kan geld besparen door zich slim te verzekeren

Zzp’er kan geld besparen door zich slim te verzekeren

Als je zzp’er bent ontkom je niet aan een aantal verzekeringen. En aan de kosten die daarbij horen. Als je het slim aanpakt kun je geld besparen op je verzekeringen. Daar hoef je eigenlijk niet zoveel voor te doen. Hieronder een aantal geld-bespaar-tips. Doe er je voordeel mee!

Meerdere verzekeringen bij 1 verzekeraar

Bij veel verzekeraars profiteer je van financieel voordeel als je meerdere verzekeringen afsluit. Een goed voorbeeld is een 2e auto. Vaak tellen dezelfde schadevrije jaren als bij je 1e auto en dus ook dezelfde premiekorting. Administratief is het ook handig want je krijgt meestal maar 1 rekening.

Betaal je jaarpremie in 1 keer

Makkelijk gezegd natuurlijk, want je moet het geld wel hebben. Maar ben je financieel in staat om je jaarpremie in een keer te betalen? Dan kan dat je een aardig voordeel opleveren. Soms wel tot 5%.

Bekijk nog eens welke ziektekostenverzekering bij jou past

Was je in loondienst en had je een collectieve ziektekostenverzekering via je baas? Dan hadden jij en al je collega’s mogelijk dezelfde verzekering. Nu je voor jezelf een verzekering moet afsluiten kun je kiezen. Voldoet een basisdekking voor jou? Of wil je die aanvullen? Bij de meeste ziektekostenverzekeraars kun je kiezen: van sober tot zeer uitgebreid. Met de daarbij behorende kosten natuurlijk.

Bespaar BTW op je autoverzekering

Koop je een auto op naam van je bedrijf? Dan kun je de BTW verrekenen met je belastingaangifte. Bekijk dan of je ook je autoverzekering kunt afsluiten zonder BTW. De cataloguswaarde van de auto wordt dan een stuk lager en de verzekeringspremie ook.

Pas je autoverzekering op tijd aan

Een nieuwe bedrijfsauto wil je misschien all-risk verzekeren. Maar is je auto ouder dan pakweg 5 jaar? Dan is het misschien verstandig om over te stappen naar een goedkopere beperkt cascodekking. En is je auto ouder dan een jaar of 10? Bekijk dan eens of een WA-verzekering niet voldoende is.

Soms is je particuliere verzekering voldoende

Voor je bedrijfsmiddelen sluit je een aparte zakelijke verzekering af. Maar misschien is dat niet nodig. Gebruik je voor je werk niet veel meer dan een computer en een telefoon? Dan hoef je niet direct aan een bedrijfsmiddelenverzekering te denken. Mogelijk is je particuliere inboedelverzekering hier voldoende.

Misschien kun je profiteren van collectief voordeel

Sommige organisaties hebben mantelovereenkomsten met verzekeraars. Daardoor ontvangen leden korting op verzekeringen. Ben je aangesloten bij een brancheorganisatie of een belangenvereniging bijvoorbeeld? Ga eens na of zij zo’n overeenkomst hebben.

Benieuwd welke verzekeringen jij als zzp’er of ondernemer nog meer kunnen helpen? Bekijk dan onze zzp verzekeringen.

Bron: Centraal Beheer

Delen