Zelfstandig ondernemen, het is een kwestie van geven, nemen en gunnen!

Zelfstandig ondernemen, het is een kwestie van geven, nemen en gunnen!

Renate is niet de enige geweest die de stap gezet heeft naar zelfstandig ondernemer. Ook Claire heeft de stap gewaagd en met succes! Ook Claire hebben we geinterviewd over haar bevindingen.

Zelfstandig ondernemen, een bewuste keuze?
“Ik heb parttime op de BackOffice van een Hypotheek Advies Centrum gewerkt. Mijn broer werkte op een camping in Frankrijk en op en gegeven moment belde hij met de vraag of ik wellicht personeel voor hem kon regelen. Na een rondje bellen zijn er een aantal studenten naar Frankrijk vertrokken. Een half jaar later belden er echter wel 10 mensen vanuit Frankrijk of ik ook Nederlands personeel voor hen kon regelen. Op dat moment dacht ik oké, daar zit dus brood in. Nu ben ik nogal impulsief van aard en ben in het diepe gesprongen met het idee ik kom heus wel weer ergens boven drijven. In 2008 ben ik mijn eigen werving en selectiebureau begonnen voor campings in Frankrijk. Dan merk je echter al snel dat je slecht te bereiken bent waardoor je een telefoonservice inschakelt die echter nooit doet wat jij wilt. Al gauw liep ik met het idee ‘dat moet toch anders kunnen.“

En ben je het anders gaan doen?
“Een collega ondernemer herkende het probleem en stelde voor mijn knowhow te koppelen aan zijn faciliteiten en in 2009 zijn we samen naast ons andere werk op parttime basis in zijn kantoor een telefonische antwoord service gestart. In 2011 gaf mijn compagnon aan dat hij in verband met de crisis alle zeilen moest bijzetten en dat hij het werk niet meer kon combineren. In diezelfde periode werd ik benaderd door een bedrijf dat zich bezig hield met werving en selectie op de Italiaanse markt en ze wilden ook graag de Franse markt daarbij betrekken.
Ik heb toen het besluit genomen om mijn bedrijf te verkopen en me helemaal te gaan richten op telefonische antwoord service.”

Het gehele interview lees je in het PA.NL magazine, uitgave 14 (maart 2014).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!
Wij sturen je het magazine daarna alsnog toe.

 

Delen