@Work – Ben jij klaar voor Het Nieuwe Werken?

@Work – Ben jij klaar voor Het Nieuwe Werken?

Het Nieuwe Werken (HNW) heeft in korte tijd een enorme vlucht genomen. Steeds meer organisaties zien het plaats- en tijdonafhankelijk werken als een groot voordeel. Het is een middel om je ten opzichte van de concurrent te onderscheiden, om de kosten in de hand te houden en om talentvolle werknemers vast te houden.

In de vorige editie van PA Magazine stonden de succesverhalen over HNW van twee directiesecretaresses en hun directeuren van Reaal en Univé verzekeringen. Zij zijn het er allemaal over eens: HNW willen ze absoluut behouden! Volgens Emilie Broeze, trainer Managementsupport van de Boertiengroep zijn er genoeg organisaties waarbij HNW voor de ondersteuning geïntroduceerd kan worden. Echter staan managers én secretaresses hier niet altijd om te springen. Ze zijn ervan overtuigd dat HNW voor een ondersteuner niet geschikt is. Deze verzorgt immers vaak ad hoc klussen en moet direct kunnen schakelen als de situatie daarom vraagt. Hiervoor moet de ondersteuner op kantoor zijn. Is het daadwerkelijk zo dat een secretaresse op afstand dit soort werkzaamheden niet kan verrichten? Of is dit een overtuiging van de traditionele manager of secretaresse? Emilie heeft verschillende ondersteuners op de LinkedIngroep voor secretaresses gevraagd naar de mogelijke dilemma’s om plaats- en tijdonafhankelijk
te werken.

Welke redenen noemen de managementondersteuners en hun managers om niet tijd- en plaatsgebonden te werken?
• Het is belangrijk dat de secretaresse op kantoor is om gasten op te vangen.
• Medewerkers moeten binnen kunnen lopen om zaken af te stemmen en de ondersteuner moet ad hoc werkzaamheden kunnen oppakken.
• Thuis is er te veel afleiding. Het vereist discipline om dan ook echt aan de slag te gaan.
• Face-to-face contact is belangrijk.
• Teamspirit en een praatje maken is belangrijk.
• Werk en privé moet gescheiden zijn.

Het gehele artikel lees je in het PA.NL magazine, uitgave 12 (september 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

 

 

Delen