Menu
Algemeen / Nieuws

What to do in Eindhoven?

De zon breekt wat vaker door, de vogeltjes gaan weer fluiten en de knoppen in de bomen springen hier en daar weer open. De lente is langzaam weer in aantocht en het regenachtige weer komt wat minder vaak tevoorschijn. Ideaal weer om nieuwe plekken in Nederland te ontdekken.

Wanneer je denkt aan een leuk uitje of weekendje weg zal Eindhoven naar alle waarschijnlijkheid niet meteen als eerst te binnen schieten. Toch is er in Eindhoven meer dan genoeg te beleven om je een weekend of dag te vermaken!

  1. Musea

In Eindhoven barst het van de musea. Een van de meest populaire musea is Het Van Abbemuseum. Het is een van de meest toonaangevende musea voor de hedendaagse kunst in Europa. Je vindt er onder andere werken van Picasso, Lissitzky, Daniëls en Chagall. Naast de expositie zijn er ook creatieve workshops voor volwassenen. Je kijkt en praat over kunst, je leert creatief denken en gaat zelf aan de slag met je eigen creativiteit. Je kunt deze ervaring vervolgens meenemen in je eigen carrière of je zelfontwikkeling opbouwen. Je leert anders kijken naar dingen en dit kan ook in het dagelijkse leven van pas komen. Of het nu gaat om een schilderij uitkiezen dat past bij de stijl van je woonkamer of een leuke compositie voor een vakantiefoto. Er is van alles mogelijk. Let er wel op dat je jouw telefoon goed beschermd met een hoesje. Tijdens de workshop kan het mogelijk een kliederboel worden met al het geknutsel. Andere leuke musea in Eindhoven zijn het Philips Museum, DAF Musem en de Cartoon Art Gallery.

  1. Design fietstour

Eindhoven staat bekend als dé design hoofdstad van Nederland. Naast dat er elk jaar de Dutch Design Week plaatsvindt, is Eindhoven een broedplaats van creativiteit en design locaties. Deze unieke en inspirerende locaties zijn verbonden in een fietsroute, dwars door Eindhoven. De tour brengt je op plekken waar het bruist van de creativiteit en laat de stad van een andere kant zien. Deze fietstocht is zeker niet alleen voor designliefhebbers. De retour neemt je mee naar een hoop iconische plekken in de stad. Vergeet tijdens dit fietsrondje niet af te stappen om leuke foto’s te maken of een hapje te eten. Je komt genoeg leuke plekken tegen! Zorg wel dat je jouw Samsung goed beschermd met een Samsung Galaxy S10 Plus hoesje. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker op de fiets. De fietsroute is te koop bij het VVV kantoor, vlak naast het Centraal Station.

  1. Strijp-S

Strijp-S is een wijk in Eindhoven waar voorheen het bedrijventerrein van Phillips was gevestigd. Vanaf 2000 zijn er heel langzaamaan woningen en bedrijven uit de creatieve sector zich gaan vestigen in dit industriële stadsdeel. Met als gevolg dan Stijp-S nu een broedplaats is voor creatievelingen en cultuurliefhebbers, die houden van een rauw randje. In dit industriële stadsdeel vind je naast veel creatieve ondernemers onder andere een indoor skatebaan, een filmhuis en originele eet- en drinkgelegenheden. Een échte must-see in het zuiden van ons land. Kijk je ogen uit en maak foto’s met je iPad van de inspirerende omgeving. Geniet later bij thuiskomst van de prachtige afbeelding die je hebt gemaakt. Let er wel op dat je jouw iPad goed beschermd met een iPad hoes. Anders zit nagenieten er misschien niet in. De industriële ondergrond ontvangt je iPad helaas niet met open armen wanneer je hem laat vallen.

Zoals je ziet is er genoeg te bleven in de design hoofdstad van het land! Er is nog veel meer te zien en op elke hoek van de straat kom je wel een leuk eettentje tegen. Een eetgelegenheid die je absoluut niet mag missen is Down Town Gourmet Market. Een verzameling van kleine eettentjes met diverse culturen. Ideaal om nieuwe keukens uit te proberen. Al met al is een tripje naar het zuiden van het land zonder twijfel een échte aanrader!