Verschillende mogelijkheden om te besparen op je kantoorartikelen

Verschillende mogelijkheden om te besparen op je kantoorartikelen

We staan er vaak niet bij stil, maar we gebruiken dagelijks als we aan het werk zijn tal van kantoorartikelen. Pennen, blocnotes, printers, papier, etc. De kosten van deze items vallen per stuk altijd erg mee, maar in de hoeveelheden waarin ze gebruikt worden is het uiteindelijk toch een flinke kostenpost.

Goed om eens na te denken hoe we wellicht op deze kosten kunnen besparen. Kijk bijvoorbeeld eens naar zaken die je kunt hergebruiken. Vaak wordt bijvoorbeeld papier maar aan een zijde bedrukt. Je kunt er voor kiezen de andere zijde weer te gebruiken om een nieuwe print te maken. Zo voorkom je dat papier maar voor de helft benut wordt en over een jaar scheelt dit toch heel wat velletjes papier. Niet alleen een kostenbesparing, maar ook nog eens milieubewust.

Ook op de inkt zelf kun je enorm besparen. Kijk wanneer je een nieuwe printer aanschaft ook wat eventueel vervangende inktcartridges kosten. Vaak is het zo dat bij een goedkope printer de cartridges duurder zijn en het dan soms zelfs nog voordeliger is een nieuwe printer aan te schaffen. Dus vooronderzoek scheelt zeker in de kosten.

Ook kan het juist voordeliger zijn om de artikelen die je dan nog wel gebruikt in grotere hoeveelheden te bestellen. Veel leveranciers werken met kwantumkortingen en dit kan op jaarbasis ook weer enorm veel kosten besparen.

Delen