Trends in bedrijfsrestaurants – Wij hebber er 5 op een rijtje gezet

Trends in bedrijfsrestaurants – Wij hebber er 5 op een rijtje gezet

De horeca branche is een branche die eigenlijk nooit stilstaat. Horeca-gelegenheden en bedrijfsrestaurants zijn iedere dag actief bezig met het verbeteren van hun horeca. Daarnaast stellen zij zichzelf continue de vraag hoe zorgen wij dat de gasten bij ons komen eten en drinken. In dit artikel leest u de vijf trends die plaatsvinden in de bedrijfsrestaurants en hoe bedrijfsrestaurants hierop kunnen inspelen.

Vijf trends in bedrijfsrestaurants

Circulaire catering

Circulair kan niet als een hype worden gezien, maar is inmiddels een welbekende trend. Het doel dat enkele opdrachtgevers voor ogen hebben is om deels of volledig circulair te gaan werken. In horeca-gelegenheden wordt er nog veel voedsel weggegooid en dat is natuurlijk zonde. Horeca-gelegenheden willen voedselverspilling tegengaan. Voedselverspilling zouden zij kunnen tegengaan door voor het bestellen van de producten de houdbaarheidsdatum van de producten te controleren en hierop de inkoop te baseren. Daarnaast is het van belang om de temperatuur van de horeca koelkast te controleren. Wanneer de koelkast niet goed koelt, kunnen de producten eerder bederven. Bij bedrijfsrestaurants staan ook afvalscheiding en hergebruik van materialen hoog op de agenda.

Clockless eating

Steeds vaker willen mensen met name de millennials buiten de gehanteerde openingstijden van het bedrijfsrestaurant eten. Zij willen als gast zelf kunnen bepalen wanneer zij een maaltijd willen nuttigen. Meestal is een bedrijfsrestaurant geopend tussen 7.00-9.00 uur/ 12.00 – 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. Deze uren worden in de bedrijfsrestaurants ook wel de spitsuren genoemd. Om de drukte over de dag te verspreiden is het van belang dat de medewerkers, externen en leveranciers op ieder moment van de dag kunnen eten en drinken.

Eten met een geweten

Tegenwoordig wil men graag weten wat de herkomst is van het product en het verhaal achter de gerechten weten. Het bedrijfsrestaurant zou bij ieder gerecht een bordje kunnen plaatsen waarop staat welke producten in het gerecht zijn verwerkt, wat de herkomst van de producten is en mogelijk uitleg kunnen verschaffen over het verhaal erachter. De gasten kiezen vaker voor duurzaam, biologisch verantwoord, vegetarisch en caloriearme gerechten.

Activity based catering

Een belangrijk aspect is de relatie tussen het eten en de geplande activiteiten. Tegenwoordig is iedereen druk bezig met zijn of haar werkzaamheden en wil zo min mogelijk tijd verspillen. Om tijdverspilling te voorkomen is het verstandig om medewerkers te informeren. Hierdoor kunnen zij een betere keuze maken voor het eetmoment. Tevens wordt het assortiment in het bedrijfsrestaurant steeds vaker met een voedingsdeskundige samengesteld.

De opkomst van de food courts

Steeds vaker willen gasten meer ontdekken op meerdere momenten van de dag. Voor ieder budget moet er een geschikte keuze zijn in gerechten en dranken. Iedereen heeft ten slotte een andere eet behoefte en iedere gast wil kunnen proeven van de verschillende keukens. Mocht het mogelijk zijn dan kunt u in het bedrijfsrestaurant of in het bedrijf foodcourts plaatsen die gerechten en dranken aanbieden uit verschillende keukens.

Delen