De toekomst van elektrische auto’s

De toekomst van elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn in een korte periode heel populair geworden in de zakelijke wereld. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor elektrische auto’s. Elk jaar stijgt het percentage van mensen die deze auto’s kopen. In 2017 is verkoop van elektrische auto’s gestegen met 85%. En het is geen mysterie waarom dat zo is.

Waarom een elektrische auto voordelen biedt voor bedrijven
Wanneer je een elektrische auto koopt als particulier of zakelijke rijder, dan weet je dat je in de toekomst flink wat geld kunt besparen. Dit bespaart zowel jou als het bedrijf geld natuurlijk. Alvast weet je dat je geen benzine meer hoeft te betalen. Je auto rijdt op stroom en je gaat natuurlijk daarvoor moeten betalen, maar het zal je veel minder kosten dan normaal op de lange termijn. Verder zien we dat je minder wegenbelasting hoeft te betalen en dat is natuurlijk zeker een pluspunt. Verder zien we dat het ook een positief effect heeft op het milieu. Omdat je geen brandstof verbruikt is er ook geen CO2-uitstoot meer.

Dankzij deze goede gevolgen van een elektrische auto zal het je misschien niet verbazen dat men van plan is om ze steeds meer te gebruiken in de toekomst. We weten al dat vele mensen de auto’s aan het kopen zijn en de verschillende Europese landen houden hier rekening mee. Ze zijn druk bezig om laadpunten op diverse plekken op te zetten zodat er genoeg plekken zijn om elektrische auto’s op te laden. Net zoals er genoeg pompstations zijn voor benzineauto’s, moeten er ook genoeg oplaadpunten zijn om auto’s te kunnen opladen. Een elektrische auto neemt ongeveer 2 uren om volledig op te laden, maar er zijn ook snelle oplaadpunten die maar een half uur nemen.

Men is zonder twijfel van plan om de elektrische auto dé auto van de toekomst te maken. In de verschillende landen in Europa wil men het verkoop van benzine- en dieselauto’s verbieden. Mensen zullen vanaf die periode alleen elektrische auto’s rijden. Maar de kans is groot dat het eerder mogelijk zal zijn, omdat steeds meer mensen de elektrische auto’s kopen. In Noorwegen zal het al over 8 jaren mogelijk zijn, dus je weet dat men serieus is hierover.

Nu is het misschien nog wel een beetje moeilijk om een elektrische auto te kopen. Ze hebben een hoge aanschafprijs en je moet soms een duurdere wa verzekering ervoor betalen. Maar over de jaren heen zullen ze steeds in prijs dalen zodat het voor meer mensen mogelijk zal zijn om zo een auto te kopen. Dus als het je nog niet lukt om groen te gaan, dan zal het nog enkele jaartjes duren. Maar het kan met zekerheid gezegd worden dat je je kans wel zal krijgen.

Delen