Tips voor het bedrukken van je bedrijfskleding

Tips voor het bedrukken van je bedrijfskleding

Heb jij als personal assistent, naast al die andere taken, ook al de verantwoordelijkheid over de bedrijfskleding van de medewerkers binnen het bedrijf? Hoewel je natuurlijk je tijd moet verdelen over al die andere werkzaamheden zoals agendabeheer en het bestellen van kantoorartikelen, is de bedrijfskleding wel iets waar goed over nagedacht moet worden. Om je te helpen geven we hier vijf tips voor het ontwerpen en bestellen.

Functies van bedrijfskleding

Om aan te geven hoe belangrijk bedrijfskleding is, eerst nog maar eens de voordelen ervan. Het vergroot de naamsbekendheid van de organisatie, medewerkers zijn gemakkelijk herkenbaar voor (potentiële) klanten, het geeft een opvallend, onderscheidend, professioneel en representatief uiterlijk, zorgt voor betere samenwerking omdat medewerkers zich echt een team voelen, het vergroot de veiligheid en bij het seizoen passende werkkleding draagt bij aan een lager ziekteverzuim.

Gestelde eisen door functie en branche

Zijn er in de branche of voor een bepaalde beroepsgroep eisen op het gebied van veiligheid en bescherming, of gaat het meer om kleding die een professionele uitstraling geeft? Werkkleding

in functies waarin zwaar lichamelijke arbeid wordt verricht moet uiteraard stevig en duurzaam zijn. Ook moet het goed passen zodat mensen zich goed kunnen bewegen en niet beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. Voorbeelden hiervan zijn werkbroeken met extra kniestukken of een broek met extra veel zakken, maar er zijn ook materialen die een brandvertragende of waterafstotende functie hebben. Steeds meer Duitse merken doen ook de intrede met strijkvrije overhemden: overhemden die je niet meer hoeft te strijken. Denk aan merken zoals EternaSeidensticker en Desoto.

Welke bedrukking op de kleding?

De meningen verschillen nogal over de toegestane informatie op bedrijfskleding. De bedrijfskleding met logo bedrukken en eventueel bedrijfsnaam wordt door iedereen geaccepteerd, maar of contactgegevens ook mogen is meer een heikel punt. Adresgegevens en email mogen achterwege blijven, maar de URL van de website geeft geïnteresseerde wel de mogelijkheid meer informatie over jullie bedrijf op te zoeken. Wil je kleding bedrukken welke echt de aandacht trekt, dan kan op de rug altijd ook nog een pakkende slogan geplaatst worden.

Hoe groot moet de bedrukking zijn en in welk lettertype?

Bedrukking op bedrijfskleding wordt in veel gevallen slechts onbewust waargenomen. Als deze goed leesbaar en zichtbaar wordt geplaatst, vergroot dit de kans op een bewuste waarneming door de hersenen. Lettertypen met veel haakjes of krullen lijken vaak meer op decoratie dan een tekst, vooral wanneer deze ook nog eens horizontaal of verticaal erg opgerekt worden. Ook bedrukkingen moet glitters of pailletten komen de leesbaarheid zeker niet ten goede.

 

Eisen die de Belastingdienst stelt aan bedrijfskleding

Om bedrijfskleding onbelast aan medewerkers ter beschikking gesteld te mogen stellen, heeft de Belastingdienst een aantal voorwaarden opgesteld. Hieraan moet de kleding en de bedrukking voldoen, als je niet wilt dat medewerkers voor het gebruik ervan hoeven te betalen. De kleding moet bijvoorbeeld specifiek voor een bepaalde functie zijn en voorzien zijn van minimaal een beeldkenmerk zoals de bedrijfsnaam of het bedrijfslogo. Ook voor de grootte hiervan zijn strikte regels, aangezien het totale aantal vierkante centimeters van de bedrukking(en) bij elkaar opgeteld minimaal 70 cm² dient te zijn.

Kies zorgvuldig je leverancier van bedrijfskleding

Bij de keuze van een leverancier is het goed bepaalde zaken zoals prijs en levertijd te vergelijken. Maar er zijn nog meer factoren die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van een leverancier van bedrijfskleding. Zo zijn er in ieder bedrijf personeelswisselingen waardoor later kleding nabesteld moet worden, en zal het op den duur ook eens nodig zijn de kleding te vervangen. In dat geval is het fijn als er geen minimale ordergrootte is of extra kosten worden gerekend bij het nabestellen van enkele items, zoals bij Tshirtspolosbedrukken.nl. Ook gemakkelijk natuurlijk als je later nog eens in enkele klikken kleding met precies dezelfde kleur en bedrukking kunt nabestellen vanuit je persoonlijke account.

Met deze tips weet jij de volgende keer dat je bedrijfskleding moet laten bedrukken precies waar je aan toe bent!

Delen