Sollicitatiegesprek – Wat zijn je sterke punten?

Sollicitatiegesprek – Wat zijn je sterke punten?

Als je gaat solliciteren, moet je vooral zelf goed weten waarom jij de beste kandidaat bent voor de functie. Je kan je sterke punten alvast in je CV en motivatiebrief zetten, maar je moet ze ook tijdens een sollicitatiegesprek kunnen opnoemen. Denk er dus al eens goed over na. Wij helpen je op weg.

Lees de functiebeschrijving eens goed en noteer op welke punten jij de perfecte kandidaat bent voor de vacature. Zoekt het bedrijf bijvoorbeeld iemand die goed problemen kan oplossen, en is dat nu net waar jij veel ervaring in hebt? Dan is dat zeker een van je sterke punten. Vermeld dat zeker in je C.V. en tijdens het sollicitatiegesprek.

  • Noem tijdens een sollicitatiegesprek geen sterke punten die eigenlijk niet echt van belang zijn voor de functie. Als je bijvoorbeeld vooral zelfstandig zal moeten werken, moet je niet zeggen dat je perfect in team kan werken. Je kan dan beter een ander sterk punt noemen.
  • Geef altijd voorbeelden van situaties waarin je je sterke punten duidelijk hebt ingezet. Ben je een doorzetter, en heeft dat je in het verleden al geholpen bij projecten? Dan kan je een concreet project noemen waarin jij je tot het einde toe voor 100 procent hebt ingezet. Op die manier kom je veel geloofwaardiger over tijdens het sollicitatiegesprek.
  • Zorg ervoor dat je sterke punten niet verkeerd kunnen geïnterpreteerd worden. Sommige recruiters zullen misschien nog doorvragen tijdens een sollicitatiegesprek om te checken of een sterk punt geen nadeel kan betekenen. Als je bijvoorbeeld zou zeggen dat je snel kan handelen, wil de recruiter ongetwijfeld weten of je wel perfectionistisch genoeg bent. Bereid je ook hier op voor.
  • Overdrijf niet! Het is niet de bedoeling om jezelf de hemel in te prijzen tijdens een sollicitatiegesprek. Je moet jezelf wel proberen te verkopen, maar teveel zelfzekerheid is nooit goed. Je komt dan misschien te arrogant over en dat is niet echt een goed begin! Meestal zal de interviewer je tijdens een sollicitatiegesprek vragen om drie sterke punten op te noemen, dan moet je daar ook bij blijven en er niet meer dan drie noemen.
  • Antwoord niet met een cliché. Recruiters horen waarschijnlijk elke dag tijdens een aantal sollicitatiegesprekken dat kandidaten flexibel zijn. Probeer op zoek te gaan naar eigenschappen die specifiek voor die functie belangrijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld overduidelijk dat een boekhouder nauwkeurig moet zijn en een projectingenieur gestructureerd moet kunnen werken. Als je dit met voorbeelden kan aangeven, zal je zeker geloofwaardig overkomen.
  • Probeer sterke punten te noemen die met je persoonlijkheid te maken hebben maar ook met je kennis. Zo kan je zeker al een technische competentie noemen en een persoonlijkheidskenmerk.

www.stepstone.nl

Delen