Sollicitant doet maximaal half uur over brief

Bijna 62 procent van de Nederlanders neemt maar maximaal een half uur de tijd voor een sollicitatiebrief. Daarnaast voegt ruim driekwart geen foto toe aan het CV.

Dat blijkt uit het onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl onder 1186 respondenten. Jongeren blijken meer de tijd te nemen voor het schrijven van een sollicitatiebrief dan ouderen. Van de 26 tot 35-jarigen doet 15 procent er langer dan een uur over, bij de 55-plussers is dit bij slechts 5 procent het geval.

Eerste indruk
“Ik vind het opmerkelijk dat mensen zo weinig tijd nemen voor de sollicitatiebrief. Er reageren veel mensen op een vacature, dat betekent dat sollicitanten juist extra hun best moeten doen om op te vallen. De sollicitatiebrief is daarbij de eerste indruk”, aldus Marco de Weerd van JobTrack.nl.

Foto’s
Ruim driekwart (75,8 procent) van de ondervraagden voegt geen foto toe aan zijn CV. Hoe hoger men is opgeleid, hoe minder vaak een foto wordt toegevoegd. Van de WO’ers voegt maar liefst 87 procent geen foto toe, tegenover 72 procent van de vmbo’ers.

Bron: Monique van Loon, Sollicitant doet maximaal half uur over brief, Nuzakelijk.nl februari 2011

Delen