Social Media – Online Netwerken

Social Media – Online Netwerken

Er was eens een tijd dat bellen de snelste manier was om iemand iets te vertellen. Een tijd dat je een verjaardagskalender moest bijhouden om te weten wie er jarig was en zelfs een tijd dat alleen een woordenboek je kon vertellen wat dat ene woord betekende. We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar er was een tijd dat ons leven nog niet werd gedomineerd door social media, in welke vorm dan ook. Een tijd vóór Hyves, vóór Twitter, Facebook en LinkedIn. Maar gelukkig is die tijd voorbij!

Wat goed is komt snel. En dat geldt zeker voor Twitter. Nog maar twee jaar geleden deden de woorden Twitter en Tweets bij slechts een enkeling een belletje rinkelen. Vandaag de dag lijkt bijna niemand er meer omheen te kunnen. Zowel zakelijk als privé, en of je nu wilt of niet. Je kunt het lang voor je uit blijven schuiven, maar uiteindelijk moet je er toch aan toegeven. En eigenlijk is dat ook helemaal niet zo erg. Integendeel zelfs. Natuurlijk, tegenstanders zijn er altijd en die zullen er ook altijd blijven: ‘We leven alleen nog maar achter onze laptop of met een smartphone in onze hand. We praten niet meer écht met elkaar en digitale vriendschappen zullen nooit echte diepgang bereiken.’ Oké, die nadelen hebben we nu wel genoeg gehoord. Daarom voor eens en voor altijd de voordelen van social media op een rijtje. Want het leven wordt een stuk aangenamer voor wie de werkwoorden twitteren, hyven en facebooken aan haar woordenboek toevoegt. Dat geldt eigenlijk voor iedereen, maar voor secretaresses zeker.

Save time and money
De zomervakantie is voorbij en wat is er dan leuker dan je vakantiekiekjes te delen met al je collega’s en vriendinnen. Nog leuker is het als je daarbij een hoop gedoe en ook vooral een hoop geld kunt besparen. Begin dus niet met knippen en plakken aan het zoveelste fotoalbum dat uiteindelijk toch weer in de kast belandt, maar zet gewoon je mooiste plaatjes op je Hyvespagina. Zo zijn ze direct zichtbaar voor al je vriendinnen, die ook meteen weer een reactie kunnen achterlaten. Wel zo gemakkelijk en net zo leuk. Bedenk alleen wel dat ook je baas een onverwacht bezoekje aan jouw persoonlijke pagina kan brengen. Wees dus wel zo verstandig om die ene genante foto van een dronken avondje stappen achterwege te laten.

Keep in touch
Om naast je drukke baan al je vriendschappen te onderhouden, kost nou eenmaal veel tijd. Natuurlijk gaat er niets boven een avondje stappen, naar de bioscoop of uit eten om eens lekker bij te kletsen. Maar om tussen die zeldzame avondjes van live-contact door toch al je relaties te onderhouden is Hyves alles wat je nodig hebt. Een tik of een
krabbel is nog sneller verstuurd dan een sms en het is ook nog eens gratis. Bovendien hoef je met Hyves nooit meer bang te zijn dat je een verjaardag vergeet met de super makkelijke verjaardagskalender.

Know what’s going on 24/7
Steeds meer vervullen social media de rol van zoekmachines maar bovenal zorgen ze meer dan ooit voor nieuwsvoorziening. Niet alleen op persoonlijk, maar ook op zakelijk gebied. Door de Tweets van anderen blijf je dag en nacht op de hoogte van alles wat er speelt. Twee mensen weten meer dan één en tweeduizend al helemaal. Bovendien bepaal jij alleen welke Twitteraars je interessant vindt en wilt volgen.

Get the job
Waarom zou je keer op keer weer beginnen aan die zenuwslopende sollicitaties, als het ook veel gemakkelijker kan. Met een gelikte CV, goede referenties en misschien nog wel belangrijker, een paar interessante connecties op LinkedIn, zorg je dat iedere werkgever jou weet te vinden.

Do business
Twitteren doe je niet meer alleen om je vrienden op de hoogte te brengen van alles wat je op een dag uitvoert. Zakelijk Twitteren is dé nieuwe trend van 2010. Carlijn Postma leert je hoe je communiceert met zakenrelaties, hoe je je netwerk snel uitbreidt en hoe je een unieke online identiteit ontwikkelt in haar boek ‘Zakelijk Twitteren voor beginners’. Redenen genoeg dus om je met volle overgave in de wereld van social media te storten. Is het niet om je privéleven op te leuken, dan wel voor de zakelijke voordelen die alle vormen van digitaal netwerken met zich meebrengen. Was je nog niet begonnen met Hyven en Twitteren, maak dan vandaag nog een account aan. Als je je dan ook op LinkedIn hebt aangemeld, vergeet dan vooral niet om je meteen aan te sluiten bij het netwerk van PA.NL.

PA.NL is actief op Twitter, Hyves, Facebook en LinkedIn.Via deze netwerken komen wij graag op een interactieve manier met jou in contact. Word snel lid!

Delen