Menu
Vrije tijd

Secretaresses Dorien & Kim – Uit in Utrecht

Bij Utrecht denk je al snel aan de stad Utrecht met de Dom, FC Utrecht, Hoog Catharijne, de grachten en Utrecht als studentenstad. Ook in de stad Amersfoort of in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug valt van alles te zien en te beleven. Dorien en Kim gingen er dit keer op uit om een aantal arrangementen te testen in deze provincie.

DAG 1

Cursus Plat Uteregs
Kim en ik komen allebei uit Brabant en praten met de bekende zachte G. Vandaag zijn we in Utrecht en gaat hier verandering in komen. We krijgen een cursus plat Uteregs voor beginners van Tante Sjaan, een typisch Utrechts volks wijfie. Dit arrangement is te boeken vanaf 15 personen en daarom sluiten we voor deze test aan bij een ander groepje.

Tante Sjaan vertelt ons alles over de historie van het Uteregs taaltje, de uitspraak, de bijzondere klank en uiteraard ook de woorden en uitdrukkingen die we écht moeten weten. Onder het genot van een ‘glaasie gele prut’ oefenen we alles wat we zojuist hebben geleerd. We zingen samen wat en spelen een rolletje in een straatscéne. Het is ontzettend leuk om iedereen z’n best te zien doen en de tranen rollen over onze wangen van het lachen.
Klik hier voor meer informatie over de cursus plat Uteregs

Shoppen in Utrecht
Na deze 2 uur durende cursus gaan we op naar Bunnik, een dorp dat op een kwartier afstand ligt van Utrecht. We gaan hier naar een hotel voor het ‘vriendinnenarrangement’. Dat komt goed uit, want naast collega’s zijn Kim en ik ook vriendinnen. Bij aankomst krijgen we een welkomstdrankje en daarna gaan we onze kamer bekijken. Het is een gezellig ingerichte tweepersoonskamer met een flatscreen tv en een badkamer met rainshower. Heerlijk!

We frissen ons even op en gaan daarna met de trein terug naar de stad (het treinkaartje is inbegrepen). We gaan de rest van de middag lekker winkelen. De nieuwe collectie hangt net in de winkels, waardoor we allebei onze handen vol met tassen hebben als de winkels gaan sluiten. We besluiten lekker te gaan eten in één van de gezellige restaurantjes aan de gracht. We zijn met de trein, dus bestellen er een flesje rode wijn bij. Om 22 uur komen we terug in onze hotelkamer, daar bewonderen we onze aanwinsten nog even en gaan daarna lekker slapen.
Klik hier voor meer informatie over het vriendinnenarrangement Shoppen in Utrecht

DAG 2

De volgende morgen genieten we van een royaal ontbijtbuffet. Als we deze op hebben gaan we door naar Amersfoort voor het volgende arrangement.

High Tea & Workshop Tapas maken

We beginnen de dag met een lekkere high tea in het centrum van Amersfoort. Daar maken we kennis met de groep waar we vandaag samen mee op pad gaan, want ook dit arrangement is boekbaar vanaf 10 personen. Daarna worden we door de stadsgids opgehaald voor een wandeling door deze historische stad. De gids vertelt ons op een leuke manier alle ins- en outs over Amersfoort en het rijke verleden van deze stad. Hij laat ons ook de ‘Onze Lieve Vrouwentoren’ zien, de op twee na hoogste kerktoren van Nederland.

Van zo’n wandeling krijg je trek en dat komt mooi uit, want we gaan samen Tapas maken. We gaan naar een restaurant,
waar we maar liefst 14 verschillende soorten Tapas maken. Met vlees, vis, kip, maar ook vegetarisch. Als de tapas klaar zijn mogen we deze zelf lekker opeten. Na het diner drinken we nog een lekkere kop koffie en dan is het tijd om weer terug te gaan naar Brabant.
Klik hier voor meer informatie over de High Tea & Workshop Tapas maken

Wil je meer informatie over één van deze arrangementen in Utrecht of wil je zien wat er nog meer te beleven valt in deze provincie? Bel gratis 0800-7807807. Voor meer vrije tijd tips kijk je op Recreatief.nl of Trips.nl.

Uit PA.NL magazine 5 – november 2010