Secretaresse meest gezochte baan in 2010

Secretaresse is de meest gezochte job van 2010 op Monsterboard.nl. Deze functie blijkt voor de tweede jaar op rij het meest populaire zoekwoord op de vacaturesite.

Er werd dit jaar meer dan 500.000 keer gezocht naar ‘secretaresse’. Ook ‘manager’ (ruim 350.000 keer) bleek wederom een populaire zoekterm op de vacaturesite, gevold door de functietitel ‘controller’ (ruim 250.000 keer).

Parttime
Opvallend is de prominente plaats die de zoekterm parttime inneemt in de top 10 van meest gebruikte termen door werkzoekenden. “Steeds meer werkzoekenden geven de voorkeur aan een parttime baan. De redenen hiervoor verschillen enorm, van work/life balance of het volgen van een opleiding tot het zorgen voor de kinderen of oudere familieleden”, zegt Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl.

”Een interessante ontwikkeling hierbij is dat parttime geen bezwaar meer lijkt te zijn voor werkgevers. Nu arbeidsomstandigheden voor werknemers steeds flexibeler en aangenamer worden, wordt het voor werkgevers steeds belangrijker om proactief parttime functies te creëren en te promoten.”

Bron: Monique van Loon, Secretaresse meest gezochte baan in 2010, Nuzakelijk.nl, december 2010

Delen