Roker werkt 1 uur minder per dag

Sigaretten zijn duur en ongezond en aan dat rijtje kan nu tijdrovend toegevoegd worden. Uit een Britse rondvraag blijkt namelijk dat fervent liefhebbers van sigaretten ongeveer een jaar van hun carrière in rook zien opgaan.

De gemiddelde roker besteedt dagelijks vier keer 15 minuten boven de kantoorasbak, wat hun werkgever op jaarbasis 240 werkuren kost, aldus Express die donderdag over de enquête van OnePoll bericht. Op een (werk)leven zou dit omgerekend neerkomen op een jaar. Vrouwen zijn hierin iets erger dan mannen, omdat zij een sigaretje vaak ook als aanleiding zien om met collega’s bij te kletsen. Eén op de tien van de ondervraagden geeft zelfs toe geregeld met een sigaret de deur uit te glippen, zonder deze überhaupt aan te steken.

Uit de rondvraag, die heeft plaatsgevonden onder 2500 rokers, bleek bovendien dat de economische crisis nauwelijks aanleiding is om het aantal rookpauzes naar beneden bij te schroeven.

Loopje
“De gemiddelde roker neemt een loopje met zijn baas en collega’s”, reageert een woordvoerder van OnePoll. “Een uur per dag minder werken dan de anderen is schokkend.”

Bron: Pauline van Lintel, ‘Rokers werken uur per dag minder’, Nuzakelijk.nl 30 september 2010

Delen