Houd je hoofd koel – Positief blijven tijdens een reorganisatie

Houd je hoofd koel – Positief blijven tijdens een reorganisatie

Wat gebeurt er met je als je een onzekere periode tegemoet gaat? Bijvoorbeeld als er een reorganisatie aangekondigd is en de kans aanwezig is dat je je baan verliest? Hoe kan je in zo’n hectische periode toch je hoofd koel houden?

Een persoonlijk verhaal
Marina Kooijman kreeg in 2011 te horen dat ze haar baan ging verliezen. Zij werkte als financieel administratief medewerker bij een grote Nederlandse bank. Op het moment dat ze hoorde dat ze overtollig was overheerste vooral gevoelens als boosheid, verdriet en ongeloof. Dit kon haar toch niet overkomen?
Er is vast en zeker een fout gemaakt! Helaas ging het niet om een fout. Marina realiseerde zich dat zij een van de velen was
die haar baan bij de bank ging verliezen.
Ze piekerde over allerlei zaken: hoe moet de hypotheek betaald worden? Ik ben niet de jongste meer, hoe kom ik aan een nieuwe baan? Om van de hectiek te bekomen en om alles even op een rij te zetten, had ze even een paar dagen van rust nodig.

De impact van een reorganisatie
Een reorganisatie wordt door iedereen op een andere manier ervaren en beleefd. Sommige medewerkers zien het als een
uitdaging en een kans, terwijl andere medewerkers onzekerheid en spanning ervaren. Verschillende kenmerken hebben
invloed op deze beleving.
De duur van de verandering, de mogelijke impact, maar ook hoe je er zelf instaat, zijn factoren die meespelen. Veelvuldig onderzoek laat zien dat deze onzekerheid grote effecten heeft. Mensen ervaren al snel een verminderd welzijn, tevredenheid en binding met de organisatie.
Zij die de kans hebben zullen ook eerder weg gaan. Voor velen speelt het ‘niet weten’ een grote rol in het gevoel van onmacht. En zelfs als het hoge woord er dan uit is, komen alle andere vragen. Wat nu? Hoe nu verder? Vind ik weer iets anders en zo ja, wanneer?
We willen de touwtjes in handen hebben en sturing geven aan ons leven. Dit gevoel controle over ons leven te hebben, is ontzettend belangrijk. Misschien wel een van de belangrijkste voorwaarden om te functioneren.

Het gehele interview lees je in het PA.NL magazine, uitgave 14 (maart 2013).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!
Wij sturen je dan alsnog een magazine toe.

 

Delen