Overwerken? Zorg voor een feestmaal!

Overwerken? Zorg voor een feestmaal!

Als personal assistant dien je eigenlijk altijd klaar te staan voor je baas. Als hij moet overwerken, zit jij meestal ook langer op kantoor. Dat is niet altijd even leuk, maar gelukkig kun je de langere werktijd voor jezelf én voor je baas een stuk aangenamer maken. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk om tijdens overwerk te zorgen voor een goede en lekkere maaltijd. Dit motiveert namelijk het doorwerken en bovendien voel je je helemaal slap als je niet (genoeg) eet. Veel mensen die overwerken vergeten dat juist de maaltijd bepaalt of het overwerken wel of niet effectief is.

Standaard eten bij overwerk

Als er wordt overgewerkt zie je dat de meeste PA’s automatisch al de telefoon grijpen om een pizza of patat te bestellen. Natuurlijk is dat helemaal niet erg om een keertje te doen, maar tegelijkertijd moet je in de gaten houden dat het niet te vaak gebeurd. De neiging om even snel een vette hap naar binnen te schuiven leidt niet alleen tot overgewicht: het is vaak ook de basis voor niet-productief overwerk. Wanneer je moet overwerken, heb je je focus en energie nodig. Dat lukt een stuk minder goed als je verteringsstelsel alle energie opeist om zwaar en vet eten te verteren. Doorgaans kun je zeggen: hoe minder gezond het eten, hoe meer energie het kost om het te verwerken. Met als gevolg dat je helemaal sloom en soezerig wordt na het eten, waardoor het overwerk niet meer goed loopt.

Slim eten voor effectief overwerk

Om effectief te kunnen overwerken én alles gezond te houden, moet je dus slim eten. Bovendien is dit een absolute must als jij of je baas vaker overwerken. Tenslotte kun je niet de hele week alleen maar leven op fastfood. Bovendien werkt een lekkere en gevarieerde maaltijd ook meer sfeer in de hand en motiveert het je om weer aan het werk te gaan. Goede voorbeelden zijn (pasta)salade, broodjes of sushi-gerechten. Je kunt goed scoren bij je baas door op jacht te gaan naar bijzonder eten, waarmee je een waar feestmaal op tafel kunt zetten. Je kunt op veel plaatsen salades bestellen en sushi kun je afhalen bij verschillende sushi-restaurants. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijke sushi in Den Bosch afhalen als jij en je baas moeten overwerken.

Overwerken hoeft helemaal niet vervelend te zijn als je het goed aanpakt. Dat betekent: goed voor je baas en jezelf zorgen. Door te zorgen dat overwerken zo comfortabel en efficient mogelijk gebeurd, hou je een hoge motivatie en is het nog gezellig ook! Let hier vooral op bij de maaltijd die je kiest: zorg niet alleen voor een praktische, maar ook een lekkere en gezonde maaltijd. Zo help je jezelf en je baas de dag door en heb je echt iets om naar uit te kijken.

Delen