Ontdek de Weerribben met Enjoy.nl

Ontdek de Weerribben met Enjoy.nl

Overijssel, de tuin van Nederland, heeft heel wat te bieden. Deze keer lichten wij het prachtige gebied ‘de Weerribben’ uit. In dit stille gebied, dat zowel door de natuur als door mensenhanden is gevormd, is genoeg te beleven. Je kunt er schakeringen ontdekken in de ontwikkeling van open water tot moerasbos, oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water. Daarnaast zijn er tal van typische moerasbewoners te spotten zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten.

Dag 1
Wij, Marion en Diane, hebben elkaar leren kennen toen we dezelfde opleiding volgden tot Management Assistent. Tijdens onze studie zijn we dikke vriendinnen geworden en gebleven. We hebben allebei een erg drukke baan als secretaresse in de Randstad. Daardoor zien we elkaar eigenlijk veel te weinig en daar moet weer een keer verandering in komen! Een weekendje erop uit in de natuur lijkt ons heerlijk om de Randstad even te verlaten!

Knus Hotel
Bij het zoeken naar een geschikt hotel kwamen we al snel uit bij de Dames van de Jonge in Giethoorn. Het hotel heeft een rustiek, romantisch karakter met een streekeigen gastvrijheid. Het hotel is tevens een ideaal startpunt voor een natuurlijke ontdekkingsreis door cultuurhistorisch interessante stadjes en dorpen. Dat is precies waar we naar op zoek waren. Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen met koffie en een echte Giethoornse lekkernij, ons driedaags avontuur in de natuur gaat beginnen! We krijgen een prachtige hotelkamer met een idyllisch uitzicht. Iedere kamer in het hotel is qua ligging en afmeting verschillend. In deze eigentijdse en aangename ambiance van dit hotel komt iedereen tot rust. De hotelkamers beschikken over heerlijke bedden, een eigen bad of douche, toilet, föhn, radio, telefoon en televisie.

Fluisterpunter
Bij dit ‘Ontdekkingsreis door Giethoorn’ arrangement staat er de gehele dag een fluisterpunter tot onze beschikking. In het karakteristieke waterdorpje kunnen we in het bootje de mooie stukjes natuur gaan ontdekken. De tijd vliegt en varen maakt hongerig! Gelukkig hebben we een goedgevulde picknickmand meegekregen voor onderweg. We leggen aan en zoeken een plekje tussen het riet. Het zonnetje schijnt en er is genoeg tijd om eens lekker bij te kletsen onder het genot van een heerlijke lunch. Na een uur varen gaan we weer terug naar het hotel waar een culinair 3-gangen diner voor ons wordt bereid. Wat hebben we genoten van deze eerste dag! Onze tocht langs rustige polderwegen, met links en rechts natuur, rietlanden, weilanden, slootjes, meren en hier en daar een molen. Nadat we nog even een borrel hebben genomen, is het de hoogste tijd om naar bed te gaan na een prachtige maar vermoeiende eerste dag.

Klik hier voor meer informatie over deze ontdekkingsreis

Dag 2
Vandaag doen we het wat rustiger aan. Bij Restaurant de Rietstulp worden we ontvangen met een kop warme chocolademelk met een lekker stukje speculaas. Vandaag krijgen we een rondvaart onder leiding van een deskundige schipper langs de meest unieke plekjes in Giethoorn. Opnieuw worden we omgeven door een oase van rust en ruimte. Deze keer hoeven we zelf niet te varen, dus hebben we meer tijd om de omgeving in ons op te nemen.

High Tea
Na een uurtje komen we weer terug bij Restaurant de Rietstulp. Een sfeervol restaurant waar het goed vertoeven is. Ditmaal voor het culinaire hoogtepunt van vandaag. We krijgen namelijk een zeer uitgebreide High Tea. Een heuse verwennerij met allemaal hartige en zoete hapjes, bestaande uit diverse Engelse melanges, muffins en scones, zoete en hartige sandwiches, cake en quiches, chocoladetaart en nog veel meer. Dit is een belevenis zowel in de zomer als in de winter.

Klik hier voor meer informatie over dit High Tea Arrangement

Dag 3
Op de laatste dag van ons weekendje in de natuur, hebben we onze gezinnen uitgenodigd om ook te genieten van de prachtige natuur hier in Overijssel! Vandaag doen we een gezinsuitje met puzzeltocht in de Weerribben. We worden in verschillende teams ingedeeld en samen gaan we de strijd tegen elkaar aan. Moord, spanning en sensatie en dat allemaal in het dorpje Paasloo!

Fietstocht
We helpen de beroemde detective bij het oplossen van een mysterieuze moord. In de omgeving is bewijsmateriaal gevonden; de PDA voert ons langs de verschillende aanwijzingen. Per fiets worden we geleid door de mooiste plekjes in de Weerribben en Paasloo. We hebben de grootste lol met z´n allen! In Restaurant `t Binnenhof staat Sherlock Holmes ons na deze fietstocht weer op te wachten om het onderzoek af te sluiten en om de resultaten te bespreken. Ook wordt hierbij de uitslag bekend gemaakt van de puzzeltocht. We sluiten ons weekendje weg feestelijk af met een barbecue. Overal komt een einde aan, zo ook aan dit geweldige weekendje in de Weerribben. We hebben een geweldige tijd gehad en genoten van de overweldigende natuur. En dat gewoon in Nederland. Wij rijden terug naar de Randstad, maar komen hier zeker nog een keer terug!

Klik hier voor meer informatie over dit Sherlock Holmes Arrangement in de natuur

Voor meer vrije tijd tips in de omgeving kijk je op Enjoy.nl/Overijssel

Delen