Een mooi bedrijfsinrichting straalt professionaliteit uit naar de klant

Een mooi bedrijfsinrichting straalt professionaliteit uit naar de klant

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel wilt u graag professioneel over komen op uw klanten om die ene belangrijke opdracht binnen te halen.  De onderstaande 5 tips zullen u een handje helpen.

5 Tips om professioneel over te komen op uw klanten

  1. Zorg ervoor dat u weet waarover u praat. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat u weet waarover uw opdrachtgever praat en stel vragen wanneer omschrijvingen niet duidelijk voor u zijn. Op deze manier creëert u voor uzelf duidelijkheid die belangrijk zal zijn voor de uitvoering van de opdrachten. Deze duidelijkheid zal ervoor zorgen dat u meer zelfvertrouwen krijgt en professioneler overkomt bij de opdrachtgever.
  2. Blijf realistisch. Zorg ervoor dat u de belofte die u maakt naar uw klanten ook daadwerkelijk na kunt komen. Wanneer u de beloftes niet waar kunt maken, komt dit onprofessioneel over en zal uw opdrachtgever teleurgesteld zijn. Door teleurstelling zal de opdrachtgever niet meer bij u terugkomen. Als u denkt dat u de opdracht zelf niet kunt vervullen, wees dan eerlijk naar uw opdrachtgever. Hiermee houdt u iedereen te vriend en creëert u een professioneler netwerk.
  3. Uw kantoor is uw visitekaartje. Krijgt u 1 van uw opdrachtgevers op bezoek, dan is een professionele kantoorinrichting natuurlijk van de belang. De 1ste stap hiervoor is een mooi verzorgd bureau en een bureaustoel kopen.
  4. Zorg voor een professioneel uiterlijk. U kunt een goed verhaal en bedrijfsnaam hebben, maar wanneer u er onverzorgd uitziet zult u de opdracht niet binnenhalen. Het is daarom van belang om vooraf uw afspraak te bekijken en met wie u een afspraak heeft.
  5. Creëer en behoud tevredenheid bij uw klanten. De service die u levert zorgt ervoor dat u professioneel overkomt. Door uw opdrachtgevers tevreden te houden, creëert u goodwill wat zal leiden tot meer nieuwe klussen.
Dit zijn de eerste stappen om een succesvolle ondernemer te zijn.
Delen