Mode – Winnares kleuranalyse & shopsessie

Na de vorige uitgave van het PA.NL magazine kon je je opgeven voor een gratis kleuranalyse en een shopsessie. In december ontvingen we een e-mail van Margret waarom zij vond dat ze die prijs verdiende.

Margret zorgt sinds 4 jaar als alleenstaande moeder voor haar twee grote pubers. Daarnaast heeft ze een fulltime baan als secretaresse. Vorig jaar was een vervelend jaar voor Margret. Maar door toch lekker hard te werken en ’s avonds veel energie te halen uit sporten en de huishoudelijke klussen te doen, is het haar gelukt om hier bovenop te komen! Alleen is het winkelen er behoorlijk bij ingeschoten. Reden genoeg dus om Margret eens een paar uurtjes te verwennen.

Kleuranalyse foto Op deze foto zie je hoe Margret en haar 17-jarige dochter Annemiek op zaterdag 12 februari ’s  ochtends de winkel Bandolera in Alkmaar binnenstappen. Annemiek is die dag toevallig jarig,  daarom wordt ze door haar moeder een dagje meegenomen. De twee dames worden hartelijk  ontvangen door het team van Dress To Impress, Nicole en Elisabeth en de eigenaresse van  Bandolera Alkmaar, Frederique. Allereerst proosten we met een glaasje champagne op de  verjaardag van Annemiek, en natuurlijk om te vieren dat Margret en haar dochter deze  kleuranalyse hebben gewonnen. Na de champagne beginnen Nicole en Elisabeth met een  uitgebreide kleuranalyse. Margret is als eerste aan de beurt. Alle make-up moet eraf om zo goed  haar huidtype te kunnen zien. Ook haar haar wordt afgedekt met een netje. We mogen helaas  geen foto’s maken van deze leuke vertoning van Margret. “Zo wil ik niet gezien worden door mijn  collega’s,” lacht ze.

Door kleurdoeken om Margret’s hals te leggen, bekijken Nicole en Elisabeth tot welk kleurtype Margret behoort. Ook Annemiek en ik zien wat een kleur met je gezicht kan doen. Vervolgens ondergaat Annemiek de kleuranalyse. Bij beide dames staan de warme kleuren beter, ze behoren daarmee tot het zogenaamde ‘herfsttype’.

Margret gaf van tevoren aan niet meteen een budget te willen besteden. Nicole en Elisabeth benadrukten dat kopen
natuurlijk nooit verplicht is! Het leren kiezen wat je wel of juist niet uit de rekken kunt halen, wordt vaak al als enorm handig ervaren! De bedoeling van dit ‘all-round’ kledingadvies is om Margret en haar dochter zelf de trucs te leren om er in de toekomst nog beter uit te zien.

Na de kleuranalyse wordt het figuurtype bepaald. Nicole en Elisabeth stationeren Margret en Annemiek in een pashokje en rennen de hele winkel door om leuke outfi ts voor hen te scoren. Moeder en dochter hebben allebei een zandloperfiguur. Nicole en Elisabeth leggen uit waar de twee op moeten letten bij het kopen van kleding en welke delen van het lichaam juist wel of niet geaccentueerd moeten worden. “Accent leggen op de pluspunten van je lichaam hoeft niet alleen maar door de kleding zelf te gebeuren. Ook accessoires zoals een mooie riem of leuke sjaal of tas doen hun werk”, vertelt Nicole.

Als er zowel voor moeder als dochter een outfit is gevonden waarin ze er super uitzien, wordt er nog een stel mooie foto’s gemaakt. Aan het einde van de kleuranalyse gaan Margret en Annemiek de stad in, om eens te kijken of ze het er nu alleen van af kunnen brengen.

Na de kleuranalyse heb ik met Nicole en Elisabeth kunnen napraten en ze wat vragen gesteld. Ik vond namelijk dat zij er
representatief, elegant en verzorgd uitzagen en vroeg me af of klanten zich soms niet te veel met hen zouden vergelijken. “Dat komt doordat we goed getraind zijn in wat we moeten aantrekken”, vertelt Nicole. “Bovendien dragen ook wij corrigerend ondergoed! Iedereen heeft zijn of haar minpunten en die moet je accepteren. Het is juist de kunst om de nadruk te leggen op de pluspunten.”

Dress To Impress doet dit niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. “Medewerkers zijn het visitekaartjevan het bedrijf. Het is belangrijk dat ze er representatief en goed verzorgd uitzien”, vertelt Elisabeth. “Daarvoor verzorgen wij workshops, presentaties en kleurstijladviezen voor zowel grote als kleine groepen.”

Dress to Impress
Nicole en Elisabeth zijn beide styliste en kleurconsulente en startten 2 jaar geleden hun kledingadviesbureau Dress to Impress. Allebei shopaholics en dol op kleding snapten ze niet dat vrouwen zo onzeker zijn over hun lichaam en vaak een hekel hebben aan winkelen. Nicole: “Onze klantenkring bestaat uit veel verschillende mensen, van jong tot oud, van huisvrouw tot zakenvrouw en het rare is dat leeftijd, carrière, single of getrouwd niet uitmaakt. Vrouwen kunnen met gemak 10 dingen opnoemen die ze lelijk vinden aan zichzelf maar als we vragen wat ze mooi vinden aan zichzelf blijft het stil. Een gemiste kans!” Ze hebben een duidelijke missie: vrouwen helpen de juiste kleding te kiezen, zowel qua kleur als pasvorm. Elisabet: ”Wij kunnen ook niet goed koken en tuinieren. Waarom zou je geen professional inschakelen om jou de fijne kneepjes te leren?” Bij Dress to Impress kun je leuke workshops doen met vriendinnen of collega’s. Kijk op de uitgebreide website www.dtoi.nl voor meer informatie!

Win een Garderobecheck
Heb jij een kast vol en niets om aan te trekken? Om er leuk uit te zien hoef je namelijk niet persé de stad in te gaan om een nieuwe outfit te scoren maar kun je met de juiste tips gaan winkelen in je eigen kledingkast. Om kans te maken op deze prijs moet je lid zijn van de PA.NL Community. Ben je al lid? Zie hier hoe jij kunt winnen. Ben je nog geen lid? Meld je dan hier gratis aan!

Delen