Lievelingen op kantoor – Verras iemand met een vrijkaart

Lievelingen op kantoor – Verras iemand met een vrijkaart

Dag lieve collega,

Er moet mij iets van het hart, ik loop er nu al maanden mee rond en weet niet hoe ik het moet oplossen. Ineens bedacht ik me, misschien gaat het bij jou op de zaak precies eender. En wat vind jij daar dan van? Het zit zo. Mijn baas noemt mij, maar ook mijn collegaatjes, steevast zijn lieveling. Vooral natuurlijk op de momenten dat hij iets extra’s van ons wil, we er een schepje bovenop moeten doen.

Je kent me, ik ben helemaal niet vies van hard werken. Mijn loyaliteit kent heus geen grenzen. Maar de ge-lieveling, daar moet hij mee ophouden. Ik vind het slijmerig gedoe. Eerst maakte het me verlegen, maar nu ben ik woest. Die lieveling begint me mijlenver de keel uit te hangen. Ik ben zijn lieveling niet. Dorothea, Willie en Rietje evenmin. Zijn enige echte lieveling zit thuis op de bank en heet Annie. Annie is zwanger van de vierde.

Maar er is nog iets, misschien worstel jij daar ook mee? Mijn eigen nette verkering weet van niets. Ik kan je op een briefje geven: als die hoort dat ik me door een ander lieveling laat noemen, zijn de rapen gaar. Je kent mijn Frits, die gaat voor me door het vuur, maar heeft ook een heel kort lontje. Die gaat geheid verhaal halen als hij hier achter komt.

Deze hele toestand maakt dat ik op ben van de zenuwen. Ik loop me schuldig te voelen over iets waar ik part noch deel aan heb. Of wel? Hoe gaat dat bij jou op kantoor, ben jij ook de lieveling van de baas? Toont hij zijn waardering voor je harde werken, je tomeloze inzet? Brengt hij wel eens een bloemetje voor je mee? Of geldt dan ook ineens dat alleen Annie thuis zich daarop mag verheugen? Wat zeg je, wél zijn lieveling maar niet de bloemen? Meid, dan zitten we in het zelfde schuitje. Hoogste tijd om daar binnenkort eens over bij te praten. En weet je, dat zo verdiende bloemetje krijg je nu alvast van mij. Is hij nou helemaal, die idiote baas van je!

Groetjes van Nel

Ps. Ik bedenk ineens; misschien weet je nog wel een collegaatje die het eveneens even helemaal gehad heeft, er nodig op uit moet. Gun haar zo’n dagje, vul hier haar gegevens in en ze ontvangt per omgaande een vrijkaart voor het Nederlands Openluchtmuseum!

Delen