Licht herstel banengroei zet door

Het aantal banen blijft licht groeien. Vergeleken met het tweede kwartaal steeg het aantal banen in het derde kwartaal met 0,1 procent.

Dat is het tweede kwartaal op rij met groei na vijf kwartalen van krimp. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vergeleken met het tweede kwartaal waren er, na correctie voor seizoensinvloeden, elfduizend banen meer.

De groei is volgens het CBS voor een belangrijk deel toe te schrijven aan meer uitzendbanen. Werkgevers kiezen in de eerste fase van economisch herstel veelal voor de inzet van werknemers met flexibele arbeidscontracten.

Bedrijfsleven
Vergeleken met het derde kwartaal vorig jaar waren er nog wel 13.000 banen van werknemers minder. Het aantal banen in het bedrijfsleven was 71.000 lager dan een jaar eerder. Maar deze daling is aanzienlijk kleiner dan in de voorgaande kwartalen. De daling is relatief nog groot in de bouw en bij de financiële instellingen. In de handel en in de horeca is er geen banenverlies meer.

Bron: Licht herstel banengroei zet door, Nuzakelijk.nl december 2010

Delen

1 reactie

Reageren is niet mogelijk