De kenmerken van een succesvol investeerder

De kenmerken van een succesvol investeerder

Het zijn verhalen die rechtstreeks uit een jongensboek lijken te komen. De gewone man die, het liefst zonder dat hij een universitaire studie heeft afgerond, een succesvol zakenman wordt. En dan nog het liefst met iets waar niemand in het begin brood in zag. Een uitvinding waar iedereen een beetje om lachte, want dat zou toch nooit gaan aanslaan. Totdat het tij ineens keerde en de gedoemde mislukking ineens een succes bleek te zijn. Investeren moet je durven, je moet risico’s durven nemen. Maar er zijn meer kenmerken waar je aan moet voldoen om een succesvol investeerder te worden.

Het ijzer smeden als het heet is

Als je wilt investeren kijk dan goed om je heen en blijf de ontwikkelingen op de economische markt nauwgezet volgen. Investeer in veelbelovende projecten, ook als op dat moment misschien nog niet duidelijk is of het inderdaad een succes gaat worden. Koop aandelen bij als ze laag geprijsd zijn, zodat je daadwerkelijk zeggenschap krijgt binnen een bedrijf. Doe investeringen die ertoe doen. Met een paar duizend euro sla je geen deuk in een pakje boter. Als je daadwerkelijk iets wilt maken van een investering moet je risico’s durven nemen. Investeer in bedrijven die niet zo snel zullen omvallen. Investeer in een markt die niet door de automatisering overbodig wordt gemaakt. Koekjes inpakken dat kan een machine ook, maar bomen snoeien of mensen verzorgen is een ander verhaal. Dus investeringen in sectoren die hoe dan ook altijd overeind zullen blijven zijn de beste investeringen.

Een goede investeerder ziet overal kansen

Een goede investeerder heeft zijn ogen en oren altijd open. In de kleinste dingen kan hij iets positiefs zien. Een uitvinding die veelbelovend is, een bedrijf dat ondanks een moeilijke markt toch wil proberen te overleven. Het kan zomaar een succes worden. Natuurlijk blijft investeren risico lopen. Het kan ook een keer flink mis gaan. Maar als het goed gaat kun je er een leuke winst aan overhouden. In ieder geval meer dan 0,3 procent spaarrente die je van de bank ontvangt. En dat maakt investeren niet alleen leuk, maar ook lucratief. En dat is de reden waarom steeds meer mensen het proberen.

Delen