Interview Miranda “PA.NL biedt leuke extra’s!”

Interview Miranda “PA.NL biedt leuke extra’s!”

De PA.NL community heeft inmiddels meer dan 2.200 members. Hier ontmoeten wij ook Miranda, een actief lid uit Groningen. Waarom is Miranda lid geworden en wat vind ze zo leuk aan de community? Toen we vroegen of ze mee wilde werken aan het interview was ze direct enthousiast. Zie hier het resultaat!

Naam: Miranda Buurmeijer
Functie: Secretaresse
Bedrijf: Polichlo Safety & More
Aantal jaren werkzaam: bijna 3 jaar
Leeftijd: 35
Sterrenbeeld: Leeuw
Miranda in 6 woorden: vrolijk, gastvrij,energiek, assertief, extravert en soms introvert
Kinderen: Nee
Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden: Verliefd

Wat wilde je als kind worden?
Net als bijna alle kinderen wilde ik beroemd worden, als zangeres of tvpresentatrice. Als je dan wat ouder wordt ga je nadenken over wat je echt wil worden. Gastvrij stond op nummer 1, dus de eerste keuze werd een functie in de horeca.

Welke opleidingen heb je gedaan?
Ik ben begonnen met de Middelbare Hotel School in Groningen, een nieuwe opleiding voor eigen bedrijf in de horeca. Later heb ik de opleiding afdelingssecretaresse gedaan met 2 vreemde talen.

Welke banen heb je gehad?
Veel horeca baantjes gehad in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Net als velen vond ik het lastig dat ik niet vrij was als mijn vrienden dat wel waren, zoals met de feestdagen. Daarom besloot ik een kantoorbaan te zoeken. Dit bevalt tot op heden nog steeds erg goed. Ik heb veel gewerkt als managementassistent, directiesecretaresse en secretaresse.

Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?
Ik ben bij Polichlo Safety & More gekomen via een vacaturemelding op internet. Polichlo Safety & More is een leverancier van PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) en bedrijfskleding. Polichlo Safety & More
levert bedrijfskleding door heel Nederland, Noord-Duitsland en België. Als fabrikant van schorten voor industrieel gebruik is het bedrijf uitgegroeid tot totaal leverancier van persoonlijke beschermingsmidzoals onder andere bedrijfskleding, veiligheidsschoeisel, werkhandschoenen, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming, oog- en gelaatsbescherming en valbeveiliging.

“Op dit moment is mijn droom om een keer naar Amerika te gaan om daar familie op te zoeken. “

Wat zijn je werkzaamheden?
Mijn werkzaamheden zijn erg divers. Eigenlijk doe ik werk voor alle afdelingen, van directie tot logistiek. Tevens zit ik samen met een accountmanager en 1 medewerker van de verkoopbinnendienst in de Personeelsvereniging. Ik vind het leuk dat ik vaak niet weet hoe een dag gaat lopen.

Je bent lid van de PA.NL community. Hoe lang al?
Ik ben lid geworden in oktober 2009.

Hoe werd je op de hoogte gesteld van onze community?
Er kwam post bij Polichlo Safety & More ter attentie van de secretaresse van het bedrijf. Aangezien ik dat ben heb ik het opengemaakt. Er zat veel handige informatie in over het werk van PA’s. Ook stond er in dat je lid kon worden van PA.NL. Nadat ik gekeken had op de site heb ik me gelijk aangemeld.

Wat doe je zoal op de community?
Zaken met betrekking tot mijn werk waar ik zelf niet uitkom vraag ik aan mijn mede PA’ers. Hier kun je dan reacties op krijgen van andere PA’ers, maar ook van professionals die lid zijn van PA.NL.

Waarom moeten anderen ook lid worden van de community?
Wij Nederlanders willen alles gratis. De PA.NL community is gratis en biedt bovendien leuke extra’s. Alle vragen met betrekking tot je werk kun je op de site PA.NL stellen, bijvoorbeeld op het forum. Er komt altijd een geschikt antwoord. Op de vraag kun je dan antwoord krijgen van collega’s uit je regio, maar ook uit een hele andere regio. Je komt moeiteloos in contact met secretaresses uit heel Nederland.

Tevens is het mogelijk om Businessbookers en Recreatief voor je te laten zoeken. Of je nou op zoek bent naar een vergaderarrangement, een personeelsfeest, teambuilding of een vrijetijds uitje. Dit is makkelijk, kost jezelf geen tijd, omdat iemand voor je zoekt en is overzichtelijk. Ook deze service is gratis. Je ontvangt van Businessbookers / Recreatief een offerte met opties die aansluiten op jouw wensen. Je bent vrij om gebruik te maken van de diensten van het bedrijf, maar uiteraard kun je ook zelf blijven zoeken. Je kunt ook de PaCard (secretaresse voordeelkaart) aanvragen, hiermee profiteer je van exclusieve kortingen en speciale acties.

PA.NL is een leuke, leerzame, maar vooral handige site voor de PA’s onder ons. Bijna alle informatie die je maar zoekt voor je werk, soms ook privé, kun je vinden op deze site. Ik kijk ook regelmatig op DirectieSecretaresse.nl voor handige tips en het laatste nieuws.

“Eigenlijk doe ik werk voor alle afdelingen, van directie tot logistiek.”

Al eens mee gedaan aan prijsvragen / winacties?
Ja, onlangs heb ik meegedaan aan een prijsvraag en totaal onverwachts kwam er een e-mail dat ik toegangskaartjes gewonnen had voor Safaripark Beekse Bergen!

En de LetsMeet events?
Een leuk dagje uit met allemaal mensen die soortgelijk werk doen als jij en bij jou uit de buurt komen. Leeftijd en niveau doen er niet toe. Kennismaken, een leuke activiteit en netwerken. Hier kunnen vriendschappen uit voortkomen, maar ook connecties met bedrijven zijn niet uitgesloten. Ik houd LetsMeet.nl goed in de gaten om te zien wanneer er
een bijeenkomst bij mij in de buurt wordt georganiseerd. Dan ga ik er zeker naartoe!

Wat doe je in je vrije tijd?
Als de tijd het toelaat ga ik graag naar de kust, ik ben een echte zee liefhebber. Wat is er nou lekkerder dan over het strand wandelen en daarna een restaurant op zoeken voor een lekkere kop warme chocolade met slagroom of een uitgebreid diner? Verder lees ik graag boeken van David Baldacci en puzzel ik graag.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Er zijn dromen genoeg voor de toekomst en ik hoop ze dan ook in vervulling te laten gaan. Op dit moment is mijn droom om een keer naar Amerika te gaan om daar familie op te zoeken. De andere dromen voor de toekomst worden later vervuld.

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers van de PA.NL community?

Denk niet bij PA.NL dat het alleen een blad is voor de vrouwen die als PA werken. Ook de mannen lezen graag dit blad. Er staan zoveel verschillende onderwerpen in dat er altijd iets bij zit voor iemand!

Wil je naar aanleiding van dit interview in contact komen met Miranda? Je vindt haar hier op de PA.NL community.

Uit PA.NL magazine 5 – november 2010

Delen