Interview: “Groei- en snoeiwerk”

Interview: “Groei- en snoeiwerk”

Ontwikkeling en groei is momenteel een veelbesproken thema. Maar hoe pak je dat nu aan, en wanneer durf je je veilige basis te verlaten en te kiezen voor datgene je echt graag wilt. “Roeien tegen de stroom in ondanks, of misschien wel dankzij de economische crisis” Hiervoor ben ik in gesprek gegaan met Monique Damen, ooit begonnen als assistant en nu eigenaar van Komma Coaching. ‘Groei’ is het centrale thema in haar leven.

Wilde je altijd al graag secretaresse worden?
“Nee, dat wilde ik eigenlijk helemaal niet. Daarbij moet ik wel aantekenen dat ik achteraf helemaal geen realistisch beeld van een secretaresse had. Ik dacht eigenlijk dat het maar een saaie en eenzijdige functie was. Ik heb daarom de richting PR gekozen, waarna ik een aantal jaren verschillende commerciële functies heb vervuld die door omstandigheden echter steeds stopten.”

“Op een gegeven moment vond ik het werk echter steeds minder leuk en ben ik in de avonduren een opleiding Grafische Vormgeving gaan doen. Ik wilde die opleiding eigenlijk al na de Havo doen maar ik had het idee dat ik daar moeilijk een baan in kon vinden.”

Het gehele artikel lees je in het PA.NL magazine, uitgave 13 (november 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

 

 

Delen