“Instituut Schoevers”

“Instituut Schoevers”

In 1913 opgericht door Adriaan Schoevers als een school voor handel en kantoor: “Instituut Schoevers”. Tegenwoordig biedt Schoevers overheids erkende mbo en hbo opleidingen in voltijd en deeltijd, hbo-specialisaties op vakgebieden als Marketing, economie en recht en International business and trade en een enorm trainingsaanbod. Ook kun je er terecht voor secretariaatsadvies en niet te vergeten baanbemiddeling. Voor bijna iedereen een begrip en voor vele secretaresses een bron van herkenning. Reden genoeg dus om met de directeuren Joyce en Maggy in gesprek te gaan en hen een aantal vragen voor te leggen over het verleden, heden en de toekomst.

Wat is het grootste verschil tussen de studenten van nu en
bijvoorbeeld 20 jaar geleden?
Het grootste verschil is dat het vroeger meisjes waren die een dienstverlenend beroep leerden en deden wat ze opgedragen werd zowel op de opleiding als in hun functie. Kijken we naar de studenten van nu, dan zijn dat zelfbewuste, communicatief vaardige, jonge mensen die heel duidelijk weten wat ze willen en kritisch zijn ten aanzien van datgene wat ze leren. Ze zijn actief, hebben een mening, geven advies en feedback en ondersteunen hun manager. Daarom is de naam “management ondersteuner”ook heel goed. Deze zelfbewuste generatie maakt dat het vak een hele andere invulling heeft gekregen. Waar ooit notuleren en typen centraal stonden, heb je het nu over een breed takenpakket waarin alles draait om coördineren, organiseren en communiceren.

Het gehele artikel lees je in het PA.NL magazine, uitgave 11 (mei 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

Delen