Indruk maken op je baas 5 Tips

Indruk maken op je baas 5 Tips

Wil je eindelijk de waardering ontvangen die je verdient, en zou je graag hogerop komen op je werk? Laat je baas dan zien wat je in huis hebt en breng je carrière in een stroomversnelling.

Misschien val je gewoon niet genoeg op?
Vind je dat het tijd wordt voor een promotie, loonsverhoging of eindelijk eens een blijk van waardering van je baas, je chef of je manager? Kijk dan eens wat je kunt doen om meer op te vallen op een positieve manier!

Hieronder hebben we enkele tips die je helpen meer op te vallen op je werk. Door jezelf iedere dag opnieuw van je beste kant te laten zien zul je vroeg of laat worden opgemerkt, en zul je je carrière een stap verder brengen.

1. Toon initiatief op je werk
Een proactieve houding wordt gewaardeerd. Succesvolle mensen gaan werk niet uit de weg, maar stappen naar voren zodra er problemen moeten worden opgelost.

Probeer zelf meer initiatief te nemen en niet te wachten op ‘orders’ van je baas. Wees echter wel selectief met de projecten die je oppakt of opstart, niet ieder eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Onthoud dat ieder initiatief dat je baas helpt tijd te besparen of meer winst te genereren doorgaans op prijs wordt gesteld. Toon initiatief door zelf research te doen, door je in te lezen, zelf plannen aan te dragen en het lef te tonen om moeilijke problemen goed op te lossen.

2. Wees niet de persoon die altijd de rotklusjes doet
Je kunt nog zo hard werken, als jij de persoon bent waar iedereen zijn rotklusjes bij kwijt kan dan doet dit je imago geen goed. Wees niet de koffiehaler, de persoon die alle vervelende klusjes opknapt, diegene waarbij je collega’s altijd extra werk kunnen neerleggen.

Hoe meer rotklusjes je aanneemt, des te meer rotklusjes jouw kant op zullen komen. Je collega’s zullen denken dat je geniet van dit soort werk en zullen dolgraag nog meer werk op je afschuiven.

Vraag je altijd af of een klus jou ook iets oplevert. Zo niet, leg dan vriendelijk uit dat je geen tijd hebt voor deze klus. Richt je aandacht op taken waarmee je verder komt, niet op taken waarmee iedereen in het bedrijf verder komt, behalve jij.

3. Durf risico te nemen
Het werk dat jij uitvoert wordt gebruikt als maatstaf voor jouw groeipotentieel. Als je dus altijd kiest voor taken die je met gemak kunt uitvoeren, komt het op je baas over alsof je weinig groeipotentieel hebt.

Wil je opvallen op een positieve manier? Durf dan taken aan te nemen die een beetje buiten je comfort-zone liggen. Laat zien dat je meer kunt, daag jezelf uit. Je loopt natuurlijk altijd het risico dat je inspanningen op een fiasco uitlopen, maar dat risico kun je ontzettend beperken door je goed in te lezen, logisch na te denken en eventueel advies in te winnen.

Pas wanneer je risico neemt valt er iets te winnen, dus kom uit je veilige omgeving en toon een beetje lef!

4. Zet je faalangst overboord
Laat je niet verlammen door de angst om te falen. In de meeste gevallen zul je het namelijk prima doen, ook al begeef je je op onbekend terrein. Daarbij komt dat fouten maken niet erg is.

Wanneer je een fout maakt leer je hiervan, je wordt hierdoor extra waardevol voor het bedrijf. Jij hebt namelijk lessen geleerd die sommige collega’s nog niet hebben geleerd. Fouten kunnen worden opgelost, en jij kunt weer verder zonder dat je persé een slechte indruk maakt.

Je baas zal je lef en je proactieve instelling waarderen. Zolang hij ziet dat jij leert van je fouten (en ze dus niet keer op keer blijft maken) hoef je je nergens zorgen over te maken. Fouten maken hoort bij het leven. Leer ervan en ga weer door, maar wees vooral niet bang!

5. Wees vrolijk, positief en vriendelijk
Een warme persoonlijkheid wordt altijd op prijs gesteld. Wees dus aardig voor je collega’s en werk aan het versterken van de relatie met je baas. Wees geïnteresseerd, respectvol en vriendelijk. Praat niet te veel over jezelf, maar laat je baas vooral over zichzelf praten.

Bouw een gun-factor op bij je baas en alle andere belangrijke mensen in het bedrijf. Hoe leuker ze je vinden, des te groter de kans dat jij die promotie krijgt wanneer de capaciteiten van alle andere kandidaten gelijk zijn!

www.Sochicken.nl

Delen