Secretaresses in de provincie: Noord-Brabant

Secretaresses in de provincie: Noord-Brabant

Wie aan Noord-Brabant denkt, denkt aan Bossche Bollen, Guus Meeuwis, carnaval, de zachte G, PSV, de gemoedelijke mensen, maar vooral aan de Brabantse gezelligheid. Reden genoeg om het vrijetijds aanbod in deze provincie eens onder de loep te nemen. Directiesecretaresses Claudia en Ashley gingen voor deze editie van PA.NL op pad om in deze provincie een drietal arrangementen van Recreatief.nl te testen.

DAG 1
Al vroeg kwam Ashley mij vanmorgen ophalen. We hebben twee vol geplande dagen voor de boeg, dus gisteren ben
ik lekker op tijd naar bed gegaan. We zijn er helemaal klaar voor! Onze trip begint in Breda, de stad die bekend staat als uitgaansstad door de vele kroegen en restaurants in de binnenstad en rondom de centraal gelegen Grote Markt. Andere trekpleisters zijn de wat knussere Havermarkt en langs het water van de onlangs heropende haven, hebben wij ons laten vertellen.

Leren schermen
Wij gaan hier vandaag leren schermen. Bij aankomst krijgen we eerst een kopje koffie en een lekker gebakje. We sluiten ons aan bij een andere groep, omdat dit uitje normaal gesproken vanaf 12 personen te boeken is. Speciaal voor deze test mogen wij ons bij dit gezelschap voegen.

We krijgen eerst uitleg over de verschillende facetten van de schermsport. We leren de verschillen tussen de Degen, Sabel en Floret, de wapens die gebruikt worden met deze sport. De docent geeft ook uitleg over het voetenwerk, hoe we kunnen aanvallen en welke technieken we kunnen gebruiken om onszelf te verdedigen. We hullen ons in een ware schermoutfit en de wedstrijd kan beginnen. We duelleren in teams en hebben de grootste lol. Het is echt geweldig om een keer te doen, je krijgt er gewoon energie van! Ashley blijkt een natuurtalent te zijn, want zij komt zelfs in de finale terecht. Helaas wint ze deze niet, maar ze heeft toch heel wat tegenstanders verslagen. Na deze inspanning is het tijd voor een lekker driegangendiner.
Klik hier voor meer informatie over dit arrangement
Klik hier voor meer arrangementen van deze aanbieder

De Bossche Kroegentocht
Om 19.00 uur stappen we in de auto om naar Den Bosch te rijden, de stad waar we gaan overnachten en van het uitgaansleven gaan proeven. We overnachten in een luxe 4-sterren hotel. Den Bosch staat bekend als een Bourgondische, sprankelende en sfeervolle stad. Na een uur komen we aan bij het hotel, welke gelegen is aan het Middeleeuwse marktplein in hartje centrum van de stad. We checken in en brengen onze spullen naar de hotelkamer, die knus is ingericht. De kamer ziet er mooi uit, is van alle gemakken voorzien en heeft een lekkere luxe bad-kamer. Daar frissen we ons op en maken ons klaar voor de kroegentocht.

Als we klaar zijn genieten we eerst nog even van een lekker kopje koffie en mijn favoriete gebakje, een echte Bossche
Bol in de brasserie. Deze lekkernij is bij het arrangement inbegrepen. We hebben geluk dat het de eerste vrijdag van de maand is, want er is live Jazz muziek. Leuk om alvast in de stemming te komen. Bij het inchecken hebben we ‘het Bossche Kroegenboekje’ gekregen. Terwijl we genieten van de koffie en de Bossche specialiteit overleggen we in welke volgorde we langs de kroegen gaan. In het boekje zitten ook 5 consumptiebonnen en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

We lopen door het centrum heen en bij binnenkomst in de eerste kroeg wisselen we onze eerste consumptiebon in. Tijd voor een lekker wijntje. Het is gezellig in de kroeg, maar we hebben er nog vier te gaan, dus als we het glas leeg hebben gaan we weer door. Zo komen we in vijf verschillende kroegen. Erg leuk om op één avond in zoveel verschillende kroegjes de sfeer te proeven. In de laatste kroeg blijven we wat langer zitten. We zouden nog wel uren kunnen doorgaan, maar we besluiten verstandig te zijn en het niet te laat te maken, want morgen hebben we weer een actieve dag op de planning staan.
Klik hier voor meer informatie over dit arrangement
Klik hier voor meer arrangementen van deze aanbieder

DAG 2
We zetten de wekker om 9 uur en met enige moeite komen we de volgende ochtend ons bed uit. We stappen even snel
onder de douche en gaan richting de ontbijtzaal. Daar genieten we van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet. We hebben een deel van de stad vannacht tijdens de kroegentocht al ‘by night’ gezien, maar willen ook nog wel even wat winkeltjes in. In de stad zijn leuke authentieke shops te vinden, maar uiteraard ook de bekende winkelketens. Zo proeven we ook nog even wat van deze stad als winkelstad. In Den Bosch zijn ook veel bijzondere musea te vinden en Bourgondische kroegjes en restaurantjes. Als we wat meer tijd hadden gehad, hadden we graag nog een stadswandeling willen maken, maar wij moeten alweer door naar de volgende Brabantse stad, waar we om 16 uur worden verwacht.

Indoor Skydiven
Bij het volgende arrangement gaan we vliegen! In Roosendaal is het enige indoor skydivecentrum van de Benelux te vinden. Jong en oud kan hier ervaren hoe het is om te vliegen, zonder uit een vliegtuig te hoeven springen. Bij binnenkomst krijgen we onze vlieguitrusting, een skydive-overall, helm, skydivebril, oordopjes en schoenen. We krijgen een instructiefilm te zien en de vragen die we nog hebben kunnen we stellen aan de instructeur. We gaan de verticale windtunnel in voor 3 skydive sessies. Wat een ervaring zeg! Je beleeft echt het ultieme gevoel van vrijheid. Als je plezier hebt vliegt de tijd en dat is in dit geval ook zo. Voor we het weten zijn de drie sessies voorbij. We trekken onze eigen kleding weer aan en ontvangen een vliegcertificaat. Een leuke herinnering aan deze bijzondere ervaring. Dit arrangement is zowel individueel als voor groepen te boeken. Het is een echte aanrader voor iedereen.
Klik hier voor meer informatie over dit arrangement
Klik hier voor meer arrangementen van deze aanbieder

Rond 19 uur vertrekken we weer naar huis. In de auto praten we na over alles wat we hebben beleefd in deze korte tijd. We hebben ons geen moment verveeld. De provincie Brabant is zeker een bezoekje waard. Of je nu wilt ontspannen of van wat meer actie houdt, er is van alles te beleven!

Wil je meer informatie over één van deze arrangementen in Noord-Brabant? Bel gratis 0800-7807807.

Voor meer vrije tijd tips kijk je op Recreatief.nl of Trips.nl (selecteer de provincie Noord-Brabant).

Delen