Humor op de Werkvloer – Column Rasja Post

Humor op de Werkvloer – Column Rasja Post

‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Wie kan er zonder humor? Ik niet! Thuis vind ik humor belangrijk maar zeker ook op mijn werk. Mijn ervaring is dat de hoeveelheid humor per bedrijf verschilt. Bij sommige bedrijven wordt veel gelachen, bij andere bedrijven een stuk minder. Ik kan niet zonder humor dus als het er niet is dan ben ik meestal degene die de humor toevoegt.

Waarom is humor zo belangrijk?
Uit onderzoek blijkt dat lachen een heilzame werking heeft op je geest. Door te lachen voel je je goed en wie zich goed voelt doet zijn werk beter. Humor helpt ook tegen stress. Een goede grap op het werk verlaagt de spanning en haalt de ‘kou uit de lucht’. Tussen collega’s onderling kan humor helpen om te relativeren, afstanden te overbruggen en om toenadering te zoeken. Kantoorhumor maakt het gezellig, je wordt er vrolijk van en zorgt voor een gezamenlijke binding. Mensen die om zichzelf of moeilijke situaties kunnen lachen, worden bovendien meer toegankelijk gevonden.

De gehele column van Rasja Post lees je in het PA.NL magazine, uitgave 13 (november 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

 

Delen