Hoe begin ik met mijn eigen website

Hoe begin ik met mijn eigen website

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je een website zou willen beginnen. Je hebt een leuke hobby die je met anderen wilt delen, je wilt je bedrijf online presenteren of je wilt iets verkopen op internet. Het inschakelen van een duur web bureau gaat wellicht iets boven je budget, dus je besluit zelf een website te gaan bouwen. Wat zijn de dingen waar je op moet letten voordat je aan de slag gaat?

Welke bedrijf kies je voor het hosten van uw website?

Om je website op internet te publiceren heb je een web host nodig. Er zijn talloze bedrijven die websites voor particulieren hosten. Er zijn spotgoedkope partijen, vaak gevestigd in Amerika, maar iets meer besteden betaalt zich vaak wel terug. Een solide bedrijf met een goede helpdesk die niet allerlei trucs hoeft uit te halen om iets aan u te verdienen, kan veel frustratie voorkomen. Bij het hostingbedrijf vraag je meestal ook je domeinnaam aan. Voor het beheer ervan betaal je een jaarlijks bedrag van ongeveer 10 euro.

Welk CRM ga ik gebruiken?

Een Content Management Systeem (CMS) is in feite het programma waarmee je een site opbouwt. Ook hier heb je een scala aan keuzen. Het moeilijkste is om de website van de grond af met html, css en php te programmeren. Er zijn maar weinig mensen die hier voor kiezen omdat het veel tijd kost en niet makkelijk is. De meeste mensen kiezen voor een CMS als WordPress, joomla of Drupal of een van de duizenden andere opties. Nog makkelijker maak je het jezelf door gebruik te maken van een vergaand gestandaardiseerde vorm CMS zoals Blogger of Wix. Je moet in je achterhoofd houden dat hoe meer er gestandaardiseerd is, des te minder ruimte is er voor je eigen invulling en ideeën.

Hoe word ik gevonden door Google?

Er is veel concurrentie op het net en iedereen wil graag gevonden worden. Door in de tekst bepaalde woorden te gebruiken geef als het ware aan waar je website over gaat. Dat helpt bij het gevonden worden door Google. Andere aspecten waar je op moet letten is een logische opbouw van de inhoud en het geschikt maken van je foto’s. Werk je namelijk met foto’s in de originele bestandsgrootte, kost het te veel tijd voordat je website geladen is. Bezoekers haken snel af en dat wordt snel waargenomen door de zoekmachines.

Even doorbijten…

Het maken van je eigen website lijkt vaak makkelijker dan je denkt. In het begin komt er veel op je af. Met name werken in WordPress, het populairste CMS ter wereld, is door de ruime mogelijkheden wel eens frustrerend. Bedenk echter dat voor de meeste problemen die zich voordoen of de meeste wensen die je hebt, een WordPress plug-in te downloaden is. Dit is een programma’tje dat je toevoegt aan de standaard programmatuur van het CMS. Veel plug-ins zijn gratis te downloaden.

 

Delen