HNW binnen een internationale werkomgeving

HNW binnen een internationale werkomgeving

In een van mijn huidige opdrachten ondersteun ik de projectgroep van een internationale organisatie bij hun overgang
naar Het Nieuwe Werken. Naast de overgang naar HNW gaat de organisatie ook verhuizen naar een nieuw pand, volledig
ingericht op HNW. Naast deze verhuizing (o.a. flexibele werkplekken, activiteit gerelateerd werken), het inzetten van nieuwe ICT-middelen (o.a. video conferencing en soft phones), vergt de bijbehorende gedragsverandering (o.a. stijl van leidinggeven, verantwoordelijkheid en samenwerking) de meeste aandacht!

De organisatie
HNW vraagt om een passende organisatiecultuur. Het kost tijd om te zorgen dat HNW aansluit bij de eisen en wensen van een (nieuw) organisatieklimaat. Een duidelijke missie en visie waar ieder zich aan kan en wil committeren was de eerste uitdaging waar het MT voor stond. Aan het begin van het traject bleek al snel dat de (internationale) meningen verschilden over wat HNW is maar vooral ook wat het NIET is. Niet iedereen had dezelfde ideeën voor wat betreft betrokkenheid, vertrouwen en openheid. Normen en waarden bleken te verschillen maar uiteindelijk
is er toch een gezamenlijk doel waar iedereen achter staat.

De gehele column van Rasja Post lees je in het PA.NL magazine, uitgave 12 (september 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

 

Delen