‘Hij ontvangt smsjes op ongewone tijdstippen’ Anoniem verhaal

‘Hij ontvangt smsjes op ongewone tijdstippen’ Anoniem verhaal

Mieke 37 jaar: Mijn man gaat regelmatig naar het buitenland voor zijn werk. Sinds een paar maanden is Jessica zijn nieuwe collega waarmee hij nu zakelijke meetings in het buitenland bezoekt. Maar ik heb wantrouwen. Zal ik ze een onverwachts bezoekje brengen?

Voor mijn werk als directiesecretaresse hoef ik eigenlijk nooit naar het buitenland. Ik heb een leuke en veelzijdige job, maar niet echt spannend. Mijn man daarentegen gaat regelmatig voor zijn werk naar het buitenland. Ik heb weleens overwogen om dan met hem mee te gaan, maar hij ketst dit idee eigenlijk altijd af met het argument dat ik er toch niets aan heb om met hem mee te gaan, aangezien hij dan toch alleen maar aan het werk is. Ik stelde dan voor om ‘s avonds als hij is uitgewerkt ergens samen te gaan eten, maar hij zegt dat hij zelfs ‘s avonds nog voor zijn werk bezig is.

Dit werk doet hij al een aantal jaar. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik niet met hem meega. Wat me wel heel erg frustreert is dat er sinds een paar maanden een vrouw in zijn team is gekomen, die ook uitstapjes voor het werk naar het
buitenland maakt. Voordat zij in het team kwam, ging mijn man altijd alleen naar zakelijke meetingen in het buitenland. Maar doordat het bedrijf gegroeid is, hebben ze iemand extra aangenomen ter ondersteuning en dat is Jessica. Vaak zijn ze samen op pad. In principe een normale gang van zaken, alleen merk ik dat het gedrag van mijn man verandert.

‘Ik ging mezelf met haar vergelijken’

Ik heb haar het afgelopen half jaar één keer ontmoet, waarbij partners en andere bedrijfsrelaties waren uitgenodigd om te kijken naar het nieuwe bedrijfspand waar ze naartoe zijn verhuisd. Er waren meerdere nieuwe collega’s aangenomen en zo kregen we een update van het personeelsbestand met partners. Ik heb een tijdje met Jessica gepraat en ze is een erg spontane en leuke vrouw. Ik kon in dat korte tijdsbestek geen eigenschappen van haar vinden waarom mannen haar niet leuk zouden kunnen vinden. Daarentegen zag ik juist wel eigenschappen wat haar sierde. Na deze ontmoeting voelde ik mezelf heel erg onzeker en ging ik mezelf met haar vergelijken. Steeds als ik iets bespreek met mijn man, dan stel ik me voor wat zij zou zeggen. Ik heb wel aan hem aangegeven dat ik me een beetje geïntimideerd voel, maar hij probeert me gerust te stellen en zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken.

‘Hij ontvangt smsjes op ongewone tijdstippen’

Toch is mijn gevoel tegenstrijdig. Laatst zijn we een weekendje weg geweest waarin ik helemaal niks aan mijn man merk. Tijdens die dagen voel ik me zeker en geloof  ik dat er niets aan de hand is. Maar zodra we weer aan het werk zijn, bekruipt mij dat nare onzekerheidsgevoel. Als mijn man ´s avonds wordt gebeld, loopt hij van mij weg en hij ontvangt ook steeds vaker smsjes op ongewone tijdstippen. Als ik er dan naar vraag wie hem op dat tijdstip nog smst, antwoord hij met ‘iemand van het werk’. Laatst heb ik een keer zijn mobiel gecheckt toen hij onder de douche stond,  ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik vond in de oproepenlijst een nummer waardoor hij vaak werd gebeld en een smsje met de tekst “Ik heb zin in onze volgende meeting. Het was gezellig! En laten we het einde van de avond maar vergeten…’ Na het lezen van dat smsje was ik nogal van slag en ik voelde de grond onder mij vandaan zakken. Toen mijn man onder de douche vandaan kwam heb ik hem er meteen mee geconfronteerd. Hij reageerde een beetje ongemakkelijk. Hij vertelde dat hij die avond veel gedronken had en dat het best wel genânt was, dat hij het mij niet durfde te vertellen. Ergens was ik wel opgelucht. Aan de andere kant vind ik het wel vreemd dat hij ‘s avonds met zijn collega veel drinkt, terwijl hij tegen mij zegt dat hij zelfs ‘s avonds nog met zijn werk bezig is.

Over een maand gaat mijn man weer naar Brussel en Jessica gaat mee. Toevallig zijn wij dan ook 16 jaar getrouwd. Zal ik dan vrij nemen van mijn werk en hem verrassen met een bezoek? Of is dit niet verstandig en reageer ik te overdreven?

Wil jij reageren op dit verhaal? Kijk dan op PA.NL

Heb jij ook een geheim dat je aan PA.NL wilt vertellen?
Stuur dan je verhaal naar info@pa.nl

 

Dit artikel stond in het PA magazine, uitgave september 2011.
Wil jij ook graag het PAmagazine ontvangen vraag dan een PaCard aan zodat ook jij het magazine 4 keer per jaar krijgt toe gestuurd!

 

Delen