Handige notitie apps om ideeën te structureren

Handige notitie apps om ideeën te structureren

Handige notitie apps om ideeën te structureren – PA.nl

Iedereen kent het wel: een hoofd vol gedachten die je wilt structureren. Afspraken die je niet mag vergeten, fantastische ideeën die je wil uitwerken, vragen die je wil stellen of simpelweg boodschappen die nog gedaan moeten worden. Om je hoofd leeg te maken en niets te vergeten maken veel Nederlanders lijstjes. Lijstjes die dienen als een soort personal assistent. Lijstjes op papier kun je eenvoudig kwijtraken of worden al snel een rommeltje. Daarom zetten we hieronder de meest handige ‘to do’ applicaties voor je op een rijtje. Ze zijn allemaal beschikbaar voor zowel de iPhone (iOs) als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 Edge (Android).

Evernote

De basis versie van Evernote is gratis. Met Evernote kun je ideeën opslaan en delen, discussiëren en bijvoorbeeld web artikelen of handgeschreven notities en foto’s verzamelen. Wil je jouw ideeën presenteren? In één klik worden je notities omgezet naar de lay-out van een slide.

Wunderlist

Maak een gratis Wunderlist account aan en begin met plannen. Je kunt lijstjes delen met anderen, deadlines en herinneringen instellen en taken toewijzen aan personen. Wunderlist Pro maakt teamwork makkelijker. Je kunt hier namelijk bestanden toevoegen, een stappenplan maken, taken delegeren en achtergronden toevoegen om je account te personaliseren. Met Wunderlist for Business kun je zelfs administratie bijhouden!

Todoist

Todoist is handig om taken of projecten te verdelen in meerdere niveaus. Je kunt kleuren aan activiteiten toewijzen zodat je eenvoudig ziet welke taken prioriteit hebben. Ook kun je jouw productiviteit bijhouden en visualiserend weergeven. Terugkerende data is eenvoudig in te stellen en door labels te gebruiken is het nu nog makkelijker om jouw notities te organiseren.

Abc notes

Abc notes is een simpele applicatie met een lay-out die veel wegheeft van de papieren notitiebriefjes die we kennen. Je kunt de grootte veranderen, ze draaien zoals je wil en de notitiebriefjes slepen. Daarnaast kun je ze opslaan als achtergrond, zodat je ze altijd in één oogopslag zichtbaar hebt. Door de vele achtergronden, designs en icoontjes kun je ze eenvoudig onderscheiden en personaliseren.

Memono notepad

De Memono app is een interactief notitieboekje. Je kunt gegevens zoals een telefoonnummer, adres en website invullen en vanuit de app contact opnemen. Je kunt foto’s maken en effecten toevoegen, audiogesprekken opnemen en een locatie en datum toevoegen aan taken. Daarnaast heeft deze app een zoekfunctie waardoor je opgeslagen informatie gemakkelijk terug kunt vinden. Notities kun je delen via e-mail of sms, maar ook via Twitter en Facebook. Opslaan in je fotoalbum kan ook.

Any.do

Met any.do houdt je alles bij op één plaats en kun je de productiviteit binnen je team verhogen. Voeg bijlagen toe en maak subtaken aan, voer conversaties en ontvang een notificatie wanneer er belangrijke dingen gaande zijn. De moment-optie is er voor je dagelijkse planning. Ook hier kun je terugkerende taken instellen. Dankzij de shortcuts kun je acties gewoon uitvoeren vanuit de app (denk hierbij aan bellen, sms’en en zelfs aankopen doen).

Delen