Haartrends 2010 versus de zakelijke gelegenheid!

Wanneer ons haar goed zit, stralen we zelfvertrouwen uit. Dit weet iedere zelfbewuste vrouw. Er is natuurlijk niet voor niets het gezegde: “als je haar maar goed zit”. Dit speelt in het dagelijks leven, maar natuurlijk ook op het werk. Maar welke look past nou het beste bij welke zakelijke gelegenheid? Wij hebben de haartrends van 2010 met de daarbij behorende perfecte zakelijke gelegenheid voor je op een rijtje gezet.

Lang golvend haar of stijl haar versus de gewone werkdag
Vorig jaar waren deze kapsels erg populair en ook dit jaar blijven we deze haartrend zien. Houd je van kapsels zonder te veel poespas? Dan is dit het ideale kapsel voor jou. Door middel van een krul- of stijltang heb je deze look in een handomdraai zelf gecreëerd. Doordat het weinig tijd kost, maar toch de hele dag mooi blijft zitten, ben je de gehele dag verzekerd van de perfecte look tijdens de gewone kantoordag.

De bob versus de belangrijke bespreking
Een bob kan zowel modern als klassiek zijn en is daarbij ideaal voor elke zakelijke gelegenheid. Deze nauwkeurig geknipte bobs ga je in 2010 veel zien. Laat je bob met veel zorgvuldigheid knippen, zodat deze jouw gezichtsstructuur of nek goed laat uitkomen. Het geeft je een open, maar tevens ook zakelijke uitstraling. Daarom is dit kapsel voor zowel de gewone werkdag als een belangrijke bespreking of vergadering het perfecte kapsel.


Klassieke paardenstaart versus het sollicitatiegesprek
De klassieke paardenstaart kwam vaak voorbij tijdens de zomer 2010 catwalkshows in New York, Milaan en Parijs. De klassieke paardenstaart wordt zowel laag als hoog gedragen. Deze simpel ogende haarstijl, is niet altijd even makkelijk te creëren. Je moet dan ook een aantal keer oefenen voordat je de slag voor de perfecte klassieke paardenstaart te pakken hebt. Dus dames, oefening baart kunst! Deze look geeft je een zakelijke uitstraling en is zeer geschikt voor een sollicitatiegesprek of een belangrijke zakelijke bespreking.

Haarkleur
Vind je alleen een ander kapsel niet voldoende genoeg en wil je je kapsel nog iets meer karakter of power geven, kies dan voor een andere haarkleur. De nieuwe trends op het gebied van haarkleuring zijn de rijke, natuurlijke bruintinten en de verschillende natureltinten van de kleuren blond en rood. Ook diepe chocoladetinten en roodnuances zijn een perfecte aanvulling op donkerbruin en zwart haar. Wil je nog meer power in je haar? Kies dan voor een aantal highlights of lowlights. Kortom, voor iedere zakelijke gelegenheid bestaat het perfecte kapsel. Sommige kapsels vergen net wat meer oefening en tijd, maar hoe dan ook in 2010 gaan we er weer geweldig uit zien!

Uit PA.NL Magazine 3 – mei 2010

Delen