Menu
@ work

Het geven van een Kerstpakket kan een blijk van waardering zijn!

Voor u het weet staan de Kerstdagen voor de deur. Wilt u uw collega’s verrassen met een kerstpakket? Het geven van kerstpakketten wordt ervaren als een blijk voor waardering. Wanneer iemand zich gewaardeerd voelt, heeft dit een groots effect.

Wanneer voelen we ons echt gewaardeerd?
Een blijk van waardering geeft een lekker gevoel. Dit kan in de vorm zijn van een compliment, maar natuurlijk ook een mooie bos bloemen. Het effect van tonen van uw waardering op de werkvloer is groter dan u denkt! Een schouderklopje kunt u beschouwen als een blijk van waardering en zal heel positief worden ervaren door de medewerkers.

Complimenten
Iedereen vindt het fijn om een compliment te ontvangen. Een compliment kan worden ervaren worden als steun vanuit het management. Tevens zorgt een compliment voor waardering, werkplezier, gezondheid en een betere werkrelatie. Het geven van complimenten zou een werkgever op nummer 1 moeten zetten.

Werken met meer plezier!
Een werknemer ervaart meer werkplezier en is ook meer betrokken bij zijn of haar werk wanneer hij of zij gewaardeerd wordt. Wilt u dat uw werknemers lang bij u blijven werken? Waardering uitspreken naar uw werknemers zorgt voor veel werkplezier en dit heeft als gevolg dat ze doorgaans langer binnen dezelfde organisatie blijven werken.

Nog beter presteren
Wist u dat een juist evenwicht tussen de hoeveelheid inspanning op het werk en de mate van waardering bijdraagt aan het welzijn van uw werknemers? Bijdragen aan het welzijn van uw werknemers leidt tot hogere arbeidsprestatie, meer zelfontwikkeling en lager ziekteverzuim. Uw bedrijf heeft hierdoor langer plezier van zijn of haar werknemers.

Geven is leuk, ontvangen nog leuker
Het uitspreken van waardering naar uw medewerkers maakt niet alleen uw werknemers gelukkiger, maar ook uzelf. Complimenten geven en waardering uitspreken aan iemand geeft degene die het uitvoert een fijn gevoel.

Dus zorg ervoor dat u uw medewerkers voldoende waardeert en ze regelmatig verrast met een compliment of een attentie.