Menu
Cadeaus

Geef ter waardering een flesje wijn cadeau

flesje wijn cadeau

Je team heeft keihard gewerkt aan dat nieuwe project en zij hebben het tot een zeer goed einde gebracht. Misschien werk je wel met freelancers die mooie teksten voor je hebben geschreven. Of heeft je PA de meest inspirerende en bijzondere vergaderlocatie voor je gevonden die het teamuitje tot een groot succes maakte. Er zijn tal van gevallen te noemen waarbij je de mensen om je heen extra wil belonen. Dat kan op kantoor, maar het is misschien nog wel leuker om wijn als cadeau te laten bezorgen. Daar verras je iemand pas echt mee.

Wit, rood, rosé en bubbels

Wijn is iets waar iedereen wel van houdt en anders wel een goede bestemming voor weet. In een heerlijke saus bijvoorbeeld. Er is voor iedereen een wijn te vinden die in de smaak zal vallen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne dessertwijn of juist een mooie, droge witte wijn. In de zomer maak je iedereen blij met een flesje rosé. En voor de winter is een ronde, sappige Merlot zeker een aanrader. Feestelijke aangelegenheden vragen weer om bubbels en ook die zijn er in wijnland in verschillende soorten en smaken. Omdat je bij een online bestelling de wijn niet even kan proeven, is het heel fijn dat de wijnen goed zijn omschreven. Zo kun je een voorstelling maken van de smaak en of het een geschikte wijn is om bij de door jou gekozen gelegenheid cadeau te geven. Het beste kun je een toegankelijke wijn met een soepele smaak cadeau geven. Daar worden de meeste ontvangers namelijk heel enthousiast van.
 

Geschenkdoos

Wijn die je cadeau geeft, moet natuurlijk in een geschenkdoos zitten. Deze geschenkdoos of geschenkkist heeft een dubbele functie. Het beschermt de wijn tijdens het transport naar de ontvanger én de presentatie ziet er extra verzorgd uit. Met een bijpassende geschenkdoos geef je daadwerkelijk wijn als een cadeau. Er zit immers een verpakking omheen die de inhoudt naar zich laat raden, totdat het wordt opengemaakt. De meeste wijnen worden met zorg in een authentiek houten kistje verpakt, anderen zijn gewikkeld in een kartonnen geschenkdoos. Het voordeel van de kartonnen geschenkdoos is dat deze vaak al bedrukt is en de ontvanger aan de buitenkant al kan anticiperen wat de inhoud zal zijn. Uiteraard kies je voor een luxe presentatie. Er zijn verpakkingen voor een fles wijn en voor meerdere flessen.
 

Laat het thuisbezorgen

Natuurlijk is het leuk om op de afdeling een cadeautje aan het team te overhandigen. Dan zie je meteen de reactie. Echter is het in veel gevallen niet handig om een fles wijn op de zaak te geven. Medewerkers die met de fiets naar kantoor komen, gaan misschien niet graag met een fles wijn over straat. Dat geldt ook voor werknemers die het openbaar vervoer gebruiken om op het werk te komen. Bovendien is de verrassing des te groter als de pakketbezorger ineens aan de deur staat met een pakketje. De ontvanger zal zich in eerste instantie afvragen wie de afzender is, vooral als men geen pakket verwacht. Dat maakt het extra leuk om het cadeau open te maken om daar dan een heerlijke fles wijn in te vinden. Laat de wijn daarom bezorgen aan huis. Dat verwacht de ontvanger nooit en dat maakt een grote, positieve impact.
 

Een beloning is fijn

Waarom zou je een flesje wijn cadeau geven aan je personeel? Het antwoord is simpel: om diegene te belonen voor zijn of haar harde werk. Uit een onderzoek van De Ondernemer blijkt dat belonen het werkgeluk verhoogd. In dit onderzoek kwam vooral naar voren dat salaris en een gemeend compliment boven een auto van de zaak gaat als het om de uiting van waardering gaat. Een compliment of waardering spreek je ook uit door een cadeautje te geven. Binnen dat kader is een flesje wijn altijd een attent cadeau. Helemaal als je er nog een persoonlijk kaartje bij doet. Het geeft een gevoel van waardering en juist die waardering is heel belangrijk voor het werkgeluk. Dus beloon je personeel wat vaker en geef een fles wijn cadeau. Rood, wit, rosé, met bubbels… er is voor iedere gelegenheid een goede wijn te vinden die zeker in de smaak zal vallen.