Film: Made in Dagenham

Op 12 mei brengt Cinéart de film MADE IN DAGENHAM van Nigel Cole (‘A Lot Like Love’ en ‘Calender Girls’) uit. De hoofdrol is voor Sally Hawkins, o.a. bekend van ‘Happy Go Lucky’. Ook Bob Hoskins en Miranda Richardson vertolken een rol in de film. De film kreeg vier BAFTA nominaties, waaronder Beste Britse film en Beste vrouwelijke bijrol voor Miranda Richardson.

De werkende vrouw staat centraal in de film. De film is gebaseerd op de Ford stakingen in 1868 waar vrouwelijke arbeiders in protest gingen tegen ongelijke lonen van mannen en vrouwen.

Inhoud van de film:
Het is 1968. Rita woont in Dagenham en werkt net zoals veel lokale vrouwen bij de Ford fabriek. Wanneer zij ontdekken dat hun mannelijke collega’s meer betaald krijgen dan zij, komen ze in opstand. Met humor, goed verstand en moed nemen de vrouwen het op tegen de directie, hun echtgenotes, de mannelijke werknemers en uiteindelijk de overheid. Met de hulp van staatssecretaris Barbara Castles slagen de Dagenham vrouwen er in om de lonen gelijk te trekken met die van hun mannelijke collega’s. Haar strijd tegen dit onrecht zal de wereld veranderen.

MADE IN DAGENHAM is gebaseerd op echte gebeurtenissen. 850 vrouwelijke arbeiders in de Ford-fabriek gingen in protest tegen de ongelijke lonen van mannen en vrouwen.

Regie: Nigel Cole
Cast: Sally Hawkins, Miranda Richardson, Bob Hoskins, Rosamund Pike
Speelduur: 113 min.
Land: Engeland
Jaar: 2010
Genre: Drama/Komedie
Release datum bioscoop : 12-05-2011
Festivals & Awards: Genomineerd voor de BAFTA award in vier categorieën: Beste Britse Film, Beste Vrouwelijke Bijrol: Miranda Richardson, Beste Kostuums: Louise Stjernsward en Beste Haar & Make-up: Lizzie Yianni Georgiou. Geselecteerd voor Internationaal Filmfestival Toronto

Kijk voor meer informatie op Cineart.nl

Delen