Evenveel kans op burn-out bij saaie als bij drukke baan

Een saaie baan maakt je even kwetsbaar voor een burn-out als een drukke carrière, aldus psychiaters. De experts toonden na onderzoek bij 400 Spaanse werknemers dat twee soorten burn-outs zijn: de ‘hectische’ en de ‘verveelde’.

In het eerste geval  werken mensen steeds harder tot ze uitgeput zijn en bij de tweede soort geven mensen op bij stress of gebrek aan voldoening. Niet verrassend kregen werknemers die lange uren kloppen te maken met de eerste soort, ze hadden hier zes keer meer kans op dan degenen die minder dan 35 uur werken.

Lees verder: ‘Evenveel kans op burn-out bij saaie als bij drukke job‘, Goedgevoel.be, juni 2011

Delen

2 reacties

  1. Tina

    Bore-out vind ik nog altijd de beste beschrijving voor de tweede soort waar het draait om verveling, gebrek aan voldoening en uitdaging.

  2. Barbara

    Bore-out vind ik ook de beste beschrijving. Ik heb een baan als dir.secretaresse waar dat woord op van toepassing is. Waar vind ik een uitdagende baan als dir.secretaresse? Of nog belangrijker wat doen al die directie- en management etc-secretaresses in hun job wat ik blijkbaar niet heb? Wat doen die voor boeiende werkzaamheden jaar in jaar uit? Ben ik nog steeds niet achter en heb toch al bij diverse bedrijven gewerkt.

Reageren is niet mogelijk