De van baan van Els van den Bosch & Ingrid Gelton

De van baan van Els van den Bosch & Ingrid Gelton

Een nieuwe rubriek in PA.nl is: ‘De baan van’. Voor deze editie zijn we in gesprek gegaan met Els van den Bosch en Ingrid Gelton. Beiden Personal Assistent bij een groot internationaal bedrijf maar met een heel ander verhaal.

Els van den Bosch
Els van den Bosch is sinds 4 jaar full time werkzaam als management assistente bij Bosch Transmission Technology in
Tilburg. Het bedrijf is onderdeel van het Bosch concern met hoofdkantoor in Duitsland; bij de meesten vooral bekend via de consumenten producten. Wereldwijd zijn er meer dan 300.000 medewerkers. In Tilburg werken ruim 1.300 mensen. Het is onderdeel van de Automotive tak van Bosch, de omvangrijkste poot van het concern. In Tilburg worden al meer dan 20 jaar in massaproductie duwbanden gemaakt. Deze worden gebruikt voor transmissies in auto’s. Officieel heet dit Continuous Variable Transmission. Een hoogwaardig high tech product. Sinds enige tijd staat er ook een fabriek in Vietnam.

Je werkt voor de Vice President Engineering, welke werkzaamheden horen er bij jouw functie?
“Naast alle voorkomende werkzaamheden zoals het plannen en voorbereiden van vergaderingen, het bijhouden van de agenda, het boeken van reizen en organiseren van bezoeken vind ik één van mijn belangrijkste taken het op de hoogte blijven van interne ontwikkelingen. Ons bedrijf groeit nog steeds en je staat iedere keer voor nieuwe uitdagingen. De ontwikkelingen volg ik door veel te lezen en de informatie uit de dagelijkse ochtendsessies met mijn manager. De omgeving waarin ik werk is erg technische en specialistisch. Het fysiek bijwonen van vergaderingen heeft meestal weinig zin. Bovendien bestaan de verslagen meestal uit een todo lijst. Kort maar krachtig.

Om iedereen binnen onze afdeling op de hoogte te houden van elkaars activiteiten ben ik een aantal jaren geleden gestart met de nieuwsbrief ‘Engineering’. Zoals in de meeste bedrijven vindt ‘men’ dat de communicatie beter zou moeten. Het voorziet in een behoefte; de medewerking verloopt soepel. Daarnaast zit ik in een werkgroep die verantwoordelijk is voor nieuwjaarsrecepties en evenementen. Dit jaar vieren wij de productie van de 25 miljoenste duwband. Samen met het organiseren van klantenbezoeken kan ik mijn ‘regelkwaliteiten’ hier goed kwijt.”

Het gehele artikel lees je in het PA.NL magazine, uitgave 12 (september 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

 

Delen