De van baan van Cari Derichs & Joke van Vrouwerff

De van baan van Cari Derichs & Joke van Vrouwerff

Na de positieve reacties van vorige keer op onze nieuwe rubriek ‘De Baan van’ hebben we besloten ook voor deze editie weer twee secretaresses te interviewen over hun baan! Dit keer zijn we in gesprek gegaan met Cari Derichs werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Joke van Vrouwerff werkzaam bij Ballast Nedam.

Cari werkt in Den haag bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, voorheen was dat VROM en Verkeer en Waterstaat. Voor de samenvoeging was ze werkzaam bij Verkeer en Waterstaat. Het is een bijzondere en dynamische wereld en daarom heel interessant om eens iets meer over te horen.

Kun je ons iets vertellen over de huisvestiging?
“Het ministerie heeft in Den Haag meerdere gebouwen met meer dan 2000 werknemers die nationaal en internationaal werken. Voor de samenvoeging met VROM hadden we 2 kantoren. Het KNMI en Rijkswaterstaat vallen ook onder het ministerie. Het gebouw van waaruit ik momenteel werk gaat verbouwd worden en dat wordt uiteindelijk de locatie van waaruit het hele ministerie gaat werken”.

Hoe ben je bij het ministerie terecht gekomen?
“Ik ben in juni 2008 gedetacheerd via Secretary Plus als directiesecretaresse bij Verkeer en Waterstaat. In januari 2009 werd ik gevraagd om Officemanager te worden bij een andere directie. Ik kreeg toen de leiding over het secretariaat en in september van dat jaar werd dit een vaste aanstelling bij het ministerie.”

Het gehele interview lees je in het PA.NL magazine, uitgave 13 (november 2012).

Let op! Het PA.NL magazine ontvang je alléén als je in het bezit bent van een PaCard. Heb jij nog geen betaalde PaCard? Bestel deze dan hier!

 

Delen