De Ultieme Friesland Beleving

De Ultieme Friesland Beleving

Friesland kent vele gezichten, dus Friesland verrast u steeds weer! De schitterende meren, dorpjes en kanalen laten dat unieke stukje Nederland zien. Ontdek Friesland met een weekendje weg of heerlijk ontspannen met een sportieve dag zeilen! Waterliefhebbers moeten zeker Friesland ontdekken.

Leeuwarden
De Friese hoofdstad heeft veel te bieden! Een prachtige historische binnenstad, inspirerende musea en spetterende evenementen. Wandelend door het centrum ontdekt u de stad waar danseres Mata Hari haar jeugd heeft doorgebracht, de dichter Slauerhoff en kunstenaar Escher zijn geboren en de voorouders van ons huidig koningshuis regeerden. De geschiedenis van de stad vindt u er terug in de vele monumentale panden. Bij de VVV zijn verschillende wandelroutes te verkrijgen om in eigen tempo deze bijzondere stad te bewonderen. Via het water krijgt u weer een hele andere kijk op de stad.

De Elf Friese Steden
De Friese steden zijn stuk voor stuk een bezoek waard. De Friese elf steden hebben een kleurrijke en gevarieerde geschiedenis. Sommige steden zijn al oud en ontleenden stadsrechten aan hun internationale handelsfunctie. Andere zijn later ontstaan als kern van het platteland. Maar hun grootste bekendheid danken ze aan de Elfstedentocht. Vanaf de eerste keer in 1909 is de tocht maar vijftien keer afgelegd door vele schaatsers. Maar toch hebben de Friezen iedere winter weer last van de ‘’Elfstedenkoorts.’’

Bedrijfsuitje Friesland?

Delen