Collega draagt werk niet over bij vakantie

Twee derde van de werknemers draagt het werk niet over aan collega’s wanneer zij op vakantie gaan. Daarnaast ergert bijna 40 procent zich aan de extra drukte die wordt veroorzaakt door het overnemen van werk van vakantievierende collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1000 respondenten.

De reden dat veel werknemers het werk tijdens hun vakantie niet overdragen komt vooral omdat veel werknemers er voor kiezen om op vakantie gewoon door te werken (23 procent). Een kleiner deel (14 procent) draagt het werk niet over omdat zij de kwaliteit van het overgedragen werk niet voldoende vinden. Bijna een derde (29 procent) vindt het voldoende om alleen een out of office aan te zetten tijdens de vakantieperiode.

Achterblijvers
Of het gebrek aan vertrouwen bij een overdracht terecht is, is een tweede. 68 Procent zegt het overgedragen werk van een collega namelijk altijd perfect af te handelen. Een op de vijf geeft aan alleen de noodzakelijke werkzaamheden over te nemen en slechts 5 procent doet het overgenomen werk met de Franse slag. Wel is de werkdruk hoger bij de achterblijvers en juist dat is iets wat ergernis veroorzaakt.

Bron: ‘Collega draagt werk niet over bij vakantie‘, NUzakelijk.nl, juni 2011

Delen