Boekentips – Secretaresseboek.nl

Boekentips – Secretaresseboek.nl

Voor dit magazine hebben we ook weer een aantal leuke nieuwe boeken geselecteerd.

1. Het groot complimentenboek
Het is heerlijk als iemand je laat weten dat je er goed uitziet, dat je een bijzondere prestatie hebt geleverd of dat je veel voor hem of haar betekent. Complimenten zijn altijd welkom, maar waarom zijn we er dan zo zuinig mee? Ontdek hoe je thuis en op het werk mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten. Hoe geef je een goed compliment? Welke valkuilen moet je vermijden bij het geven van complimenten? Hoe neem je complimenten in ontvangst? Geen vraag blijft onbeantwoord in dit veelzijdige boek. Ontdek de kracht van waardering en maak van complimenteren je tweede natuur.

Auteur: Frank van Marwijk, Hans Poortvliet
Nederlandstalig  
Ingenaaid, 288 blz.
Uitgeverij Haystack 
1e druk, 2012 
EAN: 9789461260376

2.  Ontdek uw perfecte job
De praktische handleiding waarmee u uw talenten, vaardigheden en voorkeuren analyseert en zo uw droombaan kunt vinden. Sleep jij je ‘s morgens vaak lusteloos naar je werk? Heb je een ‘goed genoeg’ baantje, maar droom je stiekem van een beroep waarin je je honderd procent kunt uitleven? Heb je op één van deze vragen ‘ja’ geantwoord? Dan kan dit boek je helpen om te achterhalen wat voor jou de perfecte baan is. Door middel van gerichte vragen en denkoefeningen nodigt carrièrecoach Beate Westphal je uit om je talenten, vaardigheden, passies en verwachtingen bloot te leggen. Op die manier ontwikkel je een duidelijk engedetailleerd beeld van jouw persoonlijke droombaan. In het tweede deel vind je vervolgens concrete strategieën en praktische tips om deze droombaan in 100 dagen te kunnen realiseren.

Auteur: Beate Westphal
Nederlandstalig  
Paperback, 192 blz.
Uitgeverij Deltas 
1e druk, 2012 
EAN: 9789044730852

3. HELP! Mijn baas is gestoord…
Denk jij ook wel eens: ‘Mijn baas spoort niet!’ Of: ‘Is die al weer zijn pilletjes vergeten?’ Niet alleen in de top van het bedrijfsleven zijn de bazen gestoord, zeker in het midden- en kleinbedrijf. Wie weet jouw baas ook? En wat mankeert er dan precies aan? Deze overlevingsgids is geschreven voor iedereen die dagelijks de machtsstrijd aanbindt met een gestoorde baas. Naast citaten van prominente bazen, (voetbal)trainers, psychiaters en ervaringsdeskundigen is de rode draad Rongens eigen verhaal en zijn zoektocht naar de exacte persoonlijkheidsstoornis van zijn baas. Voor velen zal dat een feest van herkenning zijn.

Auteur: Toine Rongen

Nederlandstalig 
Ingenaaid, 207 blz.
Uitgeverij: Elmar 
1e druk, 2012 
EAN: 9789038921327 
Prijs: €18.95

4. De collega’s werken thuis
Medewerkers die regisseur zijn van hun leven zijn gelukkiger en presteren beter. Dat is de leidraad die Frank Van Massenhove en Tom Auwers hebben toegepast bij het transformeren van de FOD Sociale Zekerheid tot een moderne, efficiënte organisatie. Voortaan kunnen medewerkers kiezen wanneer en waar ze werken. Thuis, aan zee, op kantoor: het maakt niet uit. Als de resultaten er maar zijn. In ‘De collega’s werken thuis’ lees je waarom tijd de nieuwe currency is, hoe je medewerkers triggert, hun betrokkenheid bevordert en hoe bevrijdend het kan zijn om je eigen kantoor op te geven, ook voor de baas. Frank Van Massenhove en Tom Auwers vertellen hoe ze de FOD Sociale Zekerheid samen met hun medewerkers hebben omgevormd tot een voorbeeldorganisatie.

Auteur: Frank Van Massenhove, Tom Auwers
Nederlandstalig 
Ingenaaid, 167 blz.
Uitgeverij: LannooCampus 
1e druk, 2012 
EAN: 9789401403375
Prijs: €24,95

Kijk voor meer boekentips op Secretaresseboek.nl

 

Delen