Boekentips – Secretaresseboek.nl

Boekentips – Secretaresseboek.nl

1. Het Speechboekje
Veel mensen zien op tegen het houden van een toespraak, of hebben er een hekel aan. Hoe doen en deden ze het toch, die briljante sprekers als Steve Jobs, John F. Kennedy en Barack Obama? Wat kunnen wij van ze leren? Dat speechen niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst speechschrijver en -coach Huib Hudig met zijn methode in het Het speechboekje. Hudigs speechmethode is laagdrempelig en bruikbaar voor alle soorten speeches en presentaties, of het nu gaat om een politieke speech, een bedrijfspresentatie, een huwelijkstoespraak of een begrafenisrede. In 10 eenvoudige, heldere stappen coacht Hudig u naar een inspirerende speech die gegarandeerd een snaar bij het publiek zal raken.

Auteur: Huib Huding
Prijs: €15,-
Taal: Nederlandstalig
 Pagina’s: 176
Uitgeverij: Podium
Druk: 1e druk, 2012
EAN: 9789057595196
2. Het Coachingstechnieken Boek
Het groeiende vakgebied van coaching is niet meer weg te denken uit het (werkende) leven van veel mensen. De inzet van verschillende coachingstechnieken helpt coaches om nog beter in te spelen op de vragen van coachees. Het in 2011 verschenen Het Coachingsmethoden Boek brengt het brede en zich ontwikkelende vakgebied in kaart aan de hand van 51 coachingsmethoden. Het Coachingstechnieken Boek vormt daarop een waardevolle aanvulling: de methode is het recept voor de coaching, de technieken vormen de ingrediënten ervan. Veel technieken kunnen worden ingezet voor meerdere methoden.

Auteur: Susan van Ass
Prijs: €39,90
Taal: Nederlandstalig
Bladzijdes: 250
Uitgeverij: Boom/Nelissen
Druk: 1e druk, 2012
EAN: 9789024401475

3. Het Feedbackspel
Feedback creëert begrip, versoepelt de samenwerking, voorkomt irritaties en conflicten, vergroot het werkplezier en verbetert het functioneren. Alle reden dus om feedback geven en ontvangen goed onder de knie te krijgen, zou je zeggen. En toch blijkt in de praktijk dat de meeste mensen het o zo lastig vinden om goed met feedback om te gaan. En het maar liever uit de weg gaan. Met het Feedbackspel ervaar je dat feedback geven en ontvangen niet zo moeilijk is als het lijkt. Het Feedbackspel werkt. Speel het spel met je team, collega’s van andere afdelingen, klanten, vakgenoten of wie jij maar wilt. Met of zonder begeleider. Tijdens het spelen onderzoek je samen wat er allemaal komt kijken bij feedback. Je krijgt en je geeft inzichten, aan jezelf en aan anderen. Je oefent met allerlei feedbacksituaties.

Auteur: Annemieke Nijman
Prijs: €44,95
Taal: Nederlandstalig
Vorm: Spel
Uitgeverij: Thema
Druk: 1e druk, 2012
EAN: 9789058715777

4. Denken als een generaal
Wil jij ook risico’s nemen, knopen doorhakken en moeiteloos collega’s en vrienden overtuigen? Kies dan voor de strategieën en tactieken van de generaal, een rolmodel van daadkracht en heldere communicatie. In dit boek lees je hoe de grote generaals in onmogelijke situaties zegevierden. Lees hoe Hannibal out of the box dacht, Michiel de Ruyter teamspirit kweekte en Napoleon bij Austerlitz dankbaar gebruikmaakte van de fog of war.

Auteur: Michiel Janzen
Prijs: €19,95
Taal: Nederlandstalig
Bladzijdes: 256
Uitgeverij: Haystack
Druk: 1e druk, 2012
EAN: 9789461260277

Neem ook een kijkje op Secretaresseboek.nl voor meer boekentips!

Delen