Boekentips – SecretaresseBoek.nl

Boekentips – SecretaresseBoek.nl

TIPS voor een slim Secretariaat
In deze pocket staan veel praktische tips voor de toepassing van verschillende applicaties, maar ook handige ideeën voor het inrichten van een efficiënt secretariaat thuis of op kantoor. Iedereen die wel eens verzucht dat er zoveel e-mail binnen komt kan leren hoe dit snel en eenvoudig op te lossen. Wat is een termijnmap? Hoe selecteer ik snel en foutloos in Excel, zonder telkens naar regel 3659 door te schieten? Tips en uitleg vanuit mijn ervaring als directiesecretaresse, handig voor op kantoor, maar zeker ook voor de manager of ZZP’er zonder secretaresse. Voor iedereen staat er genoeg informatie in om direct toe te passen.
Werk slimmer en geniet van de tijd die daarmee vrij komt.
Auteur: Thecla Meyknecht

Zakelijk twitteren voor beginners
Wil jij ook zakelijk profiteren van de mogelijkheden van Twitter? In dit boek lees je hoe je met consumenten en zakenrelaties communiceert, identiteit ontwikkelt. Carlijn Postma is communicatieadviseur en traint managers, ondernemers en professionals in het zakelijk omgaan met Twitter. Wij mogen 3 exemplaren weggeven! Kijk snel op Secretaresseboek.nl voor meer informatie!
Auteur: Carlijn Postma
PA.NL – Onze twitter @secretaresse

Het Anti-Klaagboek
Laat je dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega’s, familie of vrienden. Ontdek hoe je korte metten maakt met hun geklaag in dit nieuweboek van Bart Flos. Voor veel mensen is het glas altijd halfleeg. Op de eerste lentedag klagen ze al over de warmte en bij een salarisverhoging mekkeren ze over de nieuwe auto van de buren. Klinkt dit bekend? Maak dan gebruik van je aangeboren optimisme en reken ook af met de klaagcultuur, thuis en op het werk. Wij mogen 3 exemplaren weggeven! Kijk snel op Secretaresseboek.nl voor meer informatie!
Auteur: Bart Flos

God is iets vergeten
Maken we als mensen bewuste keuzes of overkomt het leven ons? Heb je eigenlijk wel iets te kiezen als je overspoeld wordt door de realiteit en bevangen wordt door overweldigende hoeveelheden liefde en angst? Hoe moet je verder met de liefde van je leven als de eerlijkheid je dwingt om oprecht te zijn over wat je wel en niet wilt? God is iets vergeten gaat over de strijd tussen klassieke romantiek en moderne dilemma’s. Verstand en gevoel spelen een verwarrend spel met een man die wanhopig op zoek is naar zijn eigen lotsbestemming.
Auteur: Jan Boom

 

Adieu Secretaresse, Hello Assistant
Adieu Secretaresse, Hello Assistant gaat over de veranderingen om ons heen en welke gevolgen die voor organisaties en dus ook voor de secretaresse hebben. Want de rol van de secretaresse is aan het veranderen: zij wordt veel belangrijker. De secretaresse anno 2011 werkt niet meer ‘voor’ maar ‘met’ de manager: een samenwerking die gebaseerd is op gelijkwaardigheid, openheid, vertrouwen, respect en steun. Om recht te doen aan de zwaarte van deze functie heet zij voortaan executive assistant.
Auteur: Annemarie de Martines – van Schoonhoven

Kijk hier voor meer informatie waar je het boek kunt bestellen.

PA.NL magazine uitgave 6 – maart 2011


Delen