Menu
@ work / Zakelijk

Het belang van nascholing van je personeel

Hoewel je personeel met de benodigde kwalificaties aangenomen wordt, blijven deze certificaten natuurlijk niet altijd up-to-date zonder dat je er daadwerkelijk wat aan doet. Er zijn dan ook genoeg organisaties zoals Verkeersschoolwesseldijk.nl die alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat je personeel up-to-date blijft van de nieuwste opleidingen en altijd de juiste kwalificaties bezit. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk?

  1. Het up-to-date blijven

Wat tien jaar geleden ooit gedurende een opleiding aangeleerd werd, is inmiddels verouderd. Hoewel veel onderdelen (vooral in de basis) hetzelfde blijven, worden er in de loop van de jaren ook flink wat aanpassingen gemaakt. De wereld om ons heen veranderd, en zo ook onze rol erin. Denk bijvoorbeeld aan de code 95; wanneer de regelgeving verandert, is een nascholing code 95 direct nodig om je medewerkers gekwalificeerd te houden en veilig hun werkzaamheden te laten verrichten.

  1. Het verbeteren van resultaten

Wanneer medewerkers een specifieke cursus of bijscholing zorgen zullen ze ervan overtuigd moeten zijn dat dit ook daadwerkelijk bijdraagt aan betere resultaten. Tijdens deze cursussen wordt dan ook altijd specifiek ingegaan op de uiteindelijke resultaten die deze cursus biedt. Zo worden niet alleen de werkprestaties verbeterd en waar mogelijk veiliger uitgevoerd, maar voelen je medewerkers zich ook effectiever in hun functie.

  1. Integratie van theorie en praktijk

Misschien wel het grootste voordeel van nascholing van je personeel is het feit dat de theorie direct in de praktijk toegepast kan worden. Het enkel aanbieden van kennis of oefenen van vaardigheden heeft natuurlijk weinig tot geen nut wanneer er in de praktijk niets mee gedaan kan worden. Wanneer jouw medewerkers de mogelijkheid hebben om het nieuw geleerde materiaal toe te passen, zullen ze zich direct beter voelen in de uitoefening van hun beroep.

  1. Verbeteren van het zelfvertrouwen

Deze extra scholing geeft je medewerkers een goed gevoel in zichzelf en het eigen kunnen. Dit verbetert het zelfvertrouwen op een natuurlijke manier, en zorgt voor gemotiveerde medewerkers. Daarnaast geeft dat extra ‘papiertje’ dat ze ontvangen na het voldoen van een cursus ze ook weer wat extra houvast voor de toekomst. Het levert gegarandeerd weer nieuwe toekomstperspectieven op.

  1. Duurzamer ondernemen

Het leren van nieuwe technieken en theorieën maakt dat de werkzaamheden efficiënter en kundiger uitgevoerd kunnen worden. Dit leidt op de lange termijn weer tot voordelen met betrekking tot het duurzame ondernemen. Processen nemen minder tijd in beslag, personeel kan strakker gepland worden en alle werkzaamheden zullen efficiënter uitgevoerd kunnen worden.