Het belang van een goede verpakking

Het belang van een goede verpakking

Je hebt een goed lopende webshop, levert goederen aan andere bedrijven of organiseert regelmatig transport. Je huisstijl staat als een huis, je marketing materialen zijn ontwikkeld en ook je klanten lijken gelukkig te zijn. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je huidige klantenkring nog trouwer wordt en dat je sneller nieuwe klanten aantrekt? Juist; met een goede verpakking. Het stukje service dat jij biedt eindigt namelijk niet bij de bestelling, maar bij de bezorging, het openen van de verpakking en het uiteindelijke uitpakken van het product. Dat is nu net het stukje beleving waar jij als ondernemer op in kunt spelen door het extra speciaal te maken. Maar hoe zorg je nu voor een goede verpakking? We geven je een aantal handige tips!

1. Bescherm je goederen met een goede verpakking

Zodra jouw producten of goederen de deur uit gaan ligt de veiligheid hiervan in de handen van een vaak externe partij. Je wilt natuurlijk niet dat jouw goederen beschadigd aankomen bij je klanten; zorg dus voor een goede bescherming! Zorg voor een degelijke verpakking van de buitenkant zoals karton, een van de meest duurzame en stevige materialen om artikelen te beschermen. Er zijn allerlei soorten kartonnen verpakkingsmaterialen te vinden; van kartonnen dozen tot platen en hoekprofielen die de producten beschermen. Kies een verpakking die bij de vorm van het artikel past en net iets groter is zodat er ruimte overblijft voor bescherming aan de binnenkant.

Goede verpakking

2. Zorg voor een gepersonaliseerde beleving

Het moment dat een pakketje dan eindelijk op de eindbestemming aankomt is zeker voor de particulier wat speciaal. Het langverwachte pakketje mag eindelijk opengemaakt worden. Zorg dat deze beleving extra speciaal wordt door een gepersonaliseerde verpakking te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de luxe verpakkingen bij De Voogt; zo’n pakketje ontvang je toch veel liever dan een saaie kartonnen doos?! Gespecialiseerde professionals zoals De Voogt geven je de mogelijkheid om de verpakking helemaal naar eigen wens en in eigen huisstijl uit te voeren.

3. Bescherm aan de binnenkant

Je hebt stevige kartonnen dozen op een leuke en passende manier gespecialiseerd; en dan is het tijd voor de bescherming aan de binnenkant. Een beschermlaag tussen het artikel en het karton voorkomt beschadiging. Je kunt hier materialen als noppenfolie voor gebruiken waarbij het lucht in de luchtkussentjes je goederen beschermt tegen schokken, stoten of krassen.

4. Voeg een persoonlijk kaartje toe

De kans is groot dat de rekening van het product in de doos gestopt wordt; maar wat als je hier nu nog wat extra’s aan toevoegt? De verpakking is de ideale plek om een leuke promotionele flyer in toe te voegen, een mooie kortingskaart, een visitekaartje of zelfs een persoonlijke wens. Zo maak je de beleving nog specialer!

Delen